Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos zoologijos sode iš aptvaro buvo pabėgę penki liūtai

Penkiems liūtams trečiadienį ištrūkus iš savo aptvaro Sidnėjaus zoologijos sode „Taronga“, teritorija buvo skubiai uždaryta, o policija ir prižiūrėtojai puolė ieškoti pabėgusių plėšrūnų.
Lietuvos zoologijos sodas prieš uždarymą
Liūtas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Australija Liūtas

Visame zoologijos sode, kuris tuo metu buvo uždarytas lankytojams, aidėjo pavojaus sirenos, bet galiausiai liūtai buvo susekti ir grąžinti į aptvarą.

Zoologijos sodo vykdomasis direktorius Simonas Duffy reporteriams sakė, kad vieną liūtų jauniklį teko iš pradžių nuraminti vaistais.

„Tai reikšmingas incidentas ir dabar vyksta nuodugnus patikrinimas siekiant patvirtinti, kaip tiksliai liūtai galėjo ištrūkti“, – sakė jis.

„Taronga“, įsikūręs prestižiniame rajone su vaizdu į Sidnėjaus Operos rūmus ir uosto tiltą, nurodė, kad vėliau trečiadienį dirbs įprastu režimu.

Zoologijos sodo darbuotojai tikrino liūtų aptvaro tvoras, ieškodami galimų pažeidimų.

Šiame zoologijos sode laikomi du suaugę liūtai, Maja ir Atas, ir jų penki palikuoniai.

Suaugęs liūto patinas gali sverti iki 250, o patelė – iki 180 kilogramų.

1946 metais iš aptvaro šiame zoologijos sode pabėgo dvejų metų amžiaus bengalinis tigras. Jis klaidžiojo po teritoriją keldamas paniką, bet paskui vienas prižiūrėtojas jį nušovė.

1982 metais gavusi pranešimą apie liūtą netoli gaiviųjų gėrimų gamyklos Sidnėjaus vakaruose policija išsiuntė ten apie 20 pareigūnų, bet galiausiai pasirodė, kad tai visai ne liūtas, o storas katinas Džindžeris.

Vienas garsiausių gyvūnų pabėgimų Sidnėjuje įvyko 2020 metų vasarį, kai suglumę praeiviai viename iš miesto parkų stebėjo tris iš medicinos tyrimų įstaigos pabėgusius babuinus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius