-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balsuokite! Renkami kūrybiškiausi elektroninių atliekų rūšiavimo svarbą pabrėžiantys moksleivių darbai

„Karas prieš elektronikos atliekas“ – taip neseniai paskelbto „Aš rūšiuoju elektroniką! O tu?” konkurso tikslą įvardijo Elektronikos platintojų asociacija (EPA). Kartu su LR Aplinkos ministerija inicijuojamui socialinės reklamos konkursui buvo pateikti 25 įvairaus amžiaus moksleivių darbai, skatinantys atkreipti dėmesį į aplinkosaugos problemas.
Agnės Gaižauskaitės darbas
Agnės Gaižauskaitės darbas / „Aš rūšiuoju elektroniką! O tu?” konkurso nuotr.

Konkurso „Aš rūšiuoju elektroniką! O tu?” metu piešti ar  dirbti kompiuteriu mėgstantys moksleiviai turėjo galimybę atskleisti savo kūrybinius įgūdžius, kurdami kompiuterio darbastalio užsklandas. Konkursiniuose moksleivių darbuose atsispindėjo su aplinkosauga ir elektroninių atliekų rūšiavimu susijusios problemos. Jaunieji menininkai taip pat didelį dėmesį skyrė atliekų rūšiavimo skatinimui. Anot elektronikos atliekų surinkimą ir perdirbimą organizuojančios Elektronikos platintojų asociacijos direktoriaus Manto Varaškos, stambios ir smulkios elektronikos, baterijų bei dujošvyčių lempų atliekos turi būti tvarkomos atsakingai, jas atnešant į specialius EPA konteinerius. „Ekrano užsklandos konkursu norime paskatinti jaunimą teisingai rūšiuoti atliekas ir labiau domėtis aplinkos saugojimo svarba. Moksleiviai yra ta visuomenės dalis, nuo kurios prasideda ne tik įpročių kaita, bet pagrindas Lietuvos ateičiai. Tikimės, kad socialiai atsakingas jaunimas atskleis savo požiūrį ir paragins savo darbais keistis ir kitus”, – apie konkursą pasakoja  M.Varaška.

Per beveik du mėnesius buvo pateikti 25 autoriniai moksleivių darbai. Aktyviausi pasirodė Kauno apskrities mokyklų ir gimnazijų  moksleiviai, tačiau gauta darbų ir iš Panevėžio, Šilutės, Šiaulių ir kitų rajonų. Konkursui pateikti darbai išties spalvingi: šmaikštūs, linksmi, originalūs, rimti, priverčiantys susimąstyti apie mūsų gamtą ir net visatą.

Vertindami kūrybiškumą, konkurso temos atitikimą ir originalumą, užsklandos konkurso komisija skirs po dvi pirmąsias, antrąsias ir trečiąsias vietas pagal 5-8 ir 9-12 klasių moksleivių amžiaus grupes. Rinkdama laimėtojus, komisija atsižvelgs ir į daugiausiai simpatijų sulaukusius darbus EPA „Facebook“ profilyje. Daugiausiai „Like/Patinka“ surinksio darbo autorius taip pat bus apdovanotas šauniais prizais.

Komisiją sudarys konkurso organizatorių EPA ir partnerių Lietuvos viešosios bibliotekos, Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos pašto, Mykolo Romerio universiteto ir viešųjų  ryšių agentūros „Adres“ atstovai.

Kviečiame peržvelgti kompiuterio ekrano užsklandų galeriją ir balsuoti už Jums labiausiai patikusius bei konkurso temą atskleidusius darbus Elektronikos platintojų asociacijos „Facebook“ profilyje. Balsuoti galite čia, spaudami „Like/Patinka“ mygtuką.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius