Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis negavo leidimo pasikeisti gimimo datos A.Lukašenkos garbei

Gomelio gyventojas Vladimiras Nepomniaščichas negavo leidimo pasikeisti gimimo datos iš rugsėjo 1 dienos į rugpjūčio 31-ąją, praneša „Euroradio“. Gomelio gyventojui, paaiškinusiam prašymą solidarumu su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka, buvo atsakyta dėl formalių priežasčių, rašoma tinklalapyje lenta.ru.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Nepomniaščichas neseniai kreipėsi į vietos Civilinės metrikacijos biurą, prašydamas pakeisti gimimo datą jo dokumentuose. Jis pareiškė, kad dabartinę gimimo dieną (rugsėjo 1-ąją) aptemdė Antrojo pasaulinio karo pradžios metinių sutapimas.

Esant tokiai situacijai, jis nusprendė pasekti A.Lukašenkos, neseniai pakoregavusio savo gimimo datą, pavyzdžiu.

„Prašau perkelti ir mano gimimo dieną, – rašoma jo prašyme. – Kokia tai bus man laimė – suvokti, kad gimiau taip pat rugpjūčio 31 dieną.“

Civilinės metrikacijos biuro darbuotojai, paaiškindami atsisakymą tenkinti prašymą, pareiškė, kad jo autorius nepateikė įrodymų, „patvirtinančių, kad yra gimęs rugpjūčio 31 dieną“. Pats V.Nepomniaščichas mano, kad tai tik atsirašinėjimas.

Kaip jau pranešta, rugsėjo pradžioje sužinota, kad Baltarusijos prezidento gimimo data jo biografijoje pakeista (iš rugpjūčio 30 į 31 dieną). Prezidento administracija tai paaiškino tuo, kad buvo supainiotos datos įregistruojant gimusį A.Lukašenką. Remiantis kita versija, A.Lukašenka pakoregavo datą, kad galėtų švęsti gimimo dieną su mylimu sūnumi Kolia (šis gimė rugpjūčio 31 dieną).  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius