Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Basomis per Alpes. Nuo Miuncheno iki Veronos

Murnau – nedidelis miestelis Bavarijos Alpių papėdėje. Čia užaugęs ir kalnus pamėgęs kelionių žurnalistas Martlas Jungas šią vasarą ruošiasi į ekstremalų žygį – basomis kalnais nuo Miuncheno iki Veronos. Per šią kelionę jam reiks įveikti apie 500 kilometrų.
Martlas Jungas pasirengęs pėsčiomis perkopti Alpes.
Martlas Jungas pasirengęs pėsčiomis perkopti Alpes. / martl-jung.de nuotr.
Temos: 2 Žygis Alpės

Šiuo metu Martlas pratina savo kojų odą, kad ši atlaikytų jau birželį prasidėsiančią kelionę. Pasiruošimas vyksta jau ne vienus metus. Praeitą vasarą Martlas išsiruošė iki šiol į didžiausią žygį, per šešias dienas įveikė 200 kilometrų.

„Šis žygis mane labai motyvavo. Buvau netikras, ar pavyks įveikti tokį atstumą be batų. Taip pat šios bandomosios kelionės metu pajutau savo ribą. Buvau pervertinęs, kaip greitai nusitrina apsauginė pėdų oda. Su kitais keliautojais užmezgiau įdomių pokalbių. Kartais praeidavo nemažai laiko, kol jie pastebėdavo, kad aš basas. To juk įprastai niekas nesitiki. Kelionės metu kalnus pamačiau šiek tiek kitokius, nes eidamas dažniausiai žiūrėdavau į žemę. Keista, nors visą dieną tekdavo eiti, kartais net po 15 valandų, vakare jausdavausi atsigavęs. Kad ir kaip būtų, šis žygis basomis man suteikė daug malonumo. Dabar visur ir visada vaikščioju basomis“, – sako M.Jungas.

martl-jung.de nuotr./Martlas Jungas kopė į aukščiausią Vokietijos kalno viršūnę – Cugšpicę.
Martlas Jungas kopė į aukščiausią Vokietijos kalno viršūnę – Cugšpicę.

Be to, Martlas kopė į aukščiausią Vokietijos kalno viršūnę – Cugšpicę bei kalnais keliavo iki nedidelio Austrijos kalnų miestelio. Ir visa tai – basomis!

Šis akmens amžiui įprastas būdas – basomis eiti per kalnuotas vietoves, ledynus – bus stebimas televizijos komandos, įvairių spaudos atstovų bei sporto medikų. Didžiausias iššūkis kalnų kopėjui – pereiti aukščiausią Dolomitinių Alpių viršūnę – Marmoladą (3342 m).

Jei oro sąlygos bus palankios ir nekils jokių nesklandumų, kelionės tikslas Verona bus pasiektas per 50 dienų. Martlas neturės jokio apavo, tad susižeidus kelionę tektų nutraukti. Dažniausiai kopėjas nakvos po atviru dangumi, turės tik pačias reikalingiausias priemones bei 15 kilogramų sveriančią fotografavimo įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius