Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besidomintieji viskiu žinių semsis Kaune

Vienintelė Lietuvoje „Viskio akademija“ besidominčius šio gėrimo kultūra jau kitą penktadienį, gegužės 4 d., pakvies į pirmąjį Kaune vyksiantį renginį. Renginius, supažindinančius su viskio kultūra, rengia ir Kauno senamiestyje įsikūręs viskio baras „W 1640“.
Gintautas Dinda
Gintautas Dinda / MV nuotr.

Pasak „Viskio akademijos“ renginį vesiančio „Mineralinių vandenų“ (MV) stipriųjų gėrimų eksperto Gintauto Dindos, per pastaruosius metus Lietuvoje stabiliai plėtėsi ratas žmonių, kuriems įdomus ne tik viskio prekės ženklas ir jo kaina, bet ir šio gėrimo istorija, gamyba, skonio subtilybės.

„Augantį susidomėjimą liudija ne tik ženkliai didėjantis viskio degustacijų dalyvių skaičius, bet ir gerokai už sostinės ribų išsiplėtusi tokių renginių geografija. Pastaruoju metu jaučiamas ir didesnis restoranų bei barų susidomėjimas, susijęs ne tik su viskio asortimento plėtra, bet ir edukaciniais renginiais“, – sako G.Dinda.

Šį kartą „Viskio akademija“ parengė platesnės apimties renginį, kurio dalyviams per 3,5 val. bus pristatytos dvi pažintinės temos ir pasiūlyti degustuoti net 8 skirtingi viskiai.

Renginio programoje numatyta ne tik tradicinė, bet ir per pastaruosius metus MV išpopuliarinta virtuali degustacija, kurią iš Škotijos, pasitelkiant internetinę telekonferencijų programą, ves dr. Kirstie McCallum, kompanijos „Burn Stewart Distillers“ prekės ženklų ambasadorė pasaulyje ir viskio maišymo meistrė. Ji pristatys Škotijos salose gaminamų viskių įvairovę ir pasiūlys degustuoti škotiškus viskius „Bunnahabhain 12YO“, „Tobermory 10YO”, “Ledaig 10YO” ir “Black Bottle”.

Tradicinės degustacijos metu MV ekspertas G.Dinda su akademijos dalyviais aptars skirtingų statinių įtaką viskiui ir pasiūlys palyginti „The GlenDronach 15 YO Revival”, „The GlenDronach 14YO Virgin Oak Finish“, „The BenRiach 15YO Dark Rum Finish“ ir „The BenRiach 12YO Pedro Ximenez Sherry Finish (Herodotus Fumosus)“ viskius.

„Viskio brandinimas įvairaus tipo statinėse šiuo metu yra viena aktualiausių ir labiausiai diskutuojamų temų ir viskiu besidominčiųjų, ir gamintojų tarpe. O degustacijai pasirinkti viskiai, mano nuomone, verti didžiausio šio gėrimų mėgėjų dėmesio“, – sako A.Dinda.

„Viskio akademijos“ dalyviai taip pat turės galimybę paragauti ir tradicinio škotiško hagio, t.y. pikantiško patiekalo, pagaminto maltomis kepenėlėmis, plaučiais ir širdimi prikimšus avies skrandį.

Bilietas į „Daugirdo“ viešbutyje nuo 18.30 val. vyksiantį Viskio akademijos renginį vienam asmeniui kainuoja 50 Lt. Bilietų galima įsigyti viešbučio „Daugirdas“ registratūroje arba Kauno „Akropolio“ informacijoje.

Bendrovės „Mineraliniai vandenys“ iniciatyva įkurta „Viskio akademija“ nuo praėjusių metų sausio veikia ir internete. Tai pirmoji lietuviška, išsami, informatyvi ir interaktyvi informacijos apie viskį bazė. Tinklapyje Viskioakademija.lt lankytojai gali susipažinti su viskio ABC, platesne teorija, šviežiausiomis rinkos naujienomis, renginiais, prie viskio derančiais patiekalų receptais, diskutuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius