Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Biblioteka JAV dėl negrąžintų knygų nusiuntė policiją pas... penkiametę

Policija Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) pravirkdė ir išgąsdino penkiametę mergaitę, kai atėjo surinkti laiku į biblioteką negrąžintų knygų, rašo dailymail.co.uk.
Knygų pasaulyje
Knygų pasaulyje / Photos.com

Penkiametė Hailey Benoit labai išsigando, nes pamanė, kad po apklausos policininkai ją suims ir uždarys į kalėjimą. Problemų mažametė sulaukė dėl to, kad į viešąją Čarltono (Masačiusetsas) biblioteką negrąžino dviejų knygų, kurias į biblioteką reikėjo atiduoti prieš keletą mėnesių.

Pareigūnas Danas Downas į Beinotų duris pasibeldė siekdamas surasti dingusias knygas. Biblioteka į pagalbą pareigūnus pasitelkė siekdama susigrąžinti visas negrąžintas knygas ir baudas už vėlavimą, kurios siekė per 4 000 JAV dolerių. Dvi knygos, kurias iš bibliotekos pasiėmė H.Beinot, sudarė labai mažą dalį šios sumos.

Knygos buvo rastos ir sėkmingai grąžintos į biblioteką, tačiau mergaitės motina Shannon yra įsitikinusi, kad policija persistengė. Ji taip pat užtikrino, kad niekada iš bibliotekos negavo jokio perspėjimo, kad vėluoja grąžinti knygas.

Netgi pats pareigūnas D.Downas teigė jautęsis labai nepatogiai, kai jam reikėjo atlikti šią užduotį ir prašyti penkiametės mergaitės grąžinti knygas. Jis sakė, kad šio darbo nenorėjo imtis nė vienas jo kolega.

Kad ir kaip ten būtų, tačiau Masačiusetso valstijoje negrąžintos į biblioteką knygos yra laikomos nusikaltimu. Čarltono policija pamanė, kad knygų greičiausiai niekas nepasisavino tyčia, todėl vietoj siuntimo į teismą nusprendė patys apsilankyti pas „nusikaltusiuosius“ ir taip surinkti knygas. Deja, ir toks būdas pakankamai išgąsdino skolininkus, nes nemaža jų dalis buvo vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius