Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bosnijoje 20 žmonių pagrojo vienu pianinu ir pasiekė pasaulio rekordą

Kai kas klūpėdamas, kai kas – išsitiesęs ant pilvo, bet kažkaip 18 Bosnijos vaikų ir dvi jų muzikos mokytojos antradienį sugebėjo pagroti melodiją vienu pianinu ir pasiekti naują pasaulio rekordą.
Kiekvieną dieną nauji sąskambiai
Klavišai / Keith McDuffee, Flickr.com

Dalyviai pasirodymui rengėsi tris mėnesius ir atliko prancūzų kompozitoriaus Albert'o Lavignaco (Albero Lavinjako) XIX amžiaus pabaigos „Galopą-maršą“, parašytą aštuonioms rankoms.

Renginys įvyko Sarajevo rotušėje, sudegusioje per 1992–1995 metų Bosnijos karą, bet dabar yra restauruotoje.

Kiekvienas muzikantas grojo viena ranka. Jų pasiekimą dar turi oficialiai patvirtinti Guinnesso (Gineso) rekordų knygos komanda, bet jis pranoksta 2014 metais 18 jaunų italų pasiektą ankstesnį rekordą.

Antradienio pasirodyme dalyvavo vaikai nuo devynerių iki 15 metų iš Sarajevo kroatų, musulmonų bosnių ir serbų bendruomenių.

Vis dar susiskaldžiusioje šalyje šis koncertas buvo „taikos, meilės ir draugystės žinia“, sakė visam pasirengimui vadovavusi muzikos mokytoja Iva Pašič.

Mūsų dienų Srebrenica yra Bosnijos mikrokosmosas, kur musulmonai ir serbai gyvena šalia, bet jokiu būdu ne kartu. Net ir praėjus daugiau kaip dviem dešimtmečiams po 100 tūkst. gyvybių pareikalavusio ir 2 mln. gyventojų be namų palikusio karo pasitikėjimas tarp šių grupių dar nėra atkurtas.

Ruoštis koncertui, kuriam reikėjo labai didelės bendrystės, „iš pradžių buvo labai sunku, nes visi turėjo rasti vietą aplink pianiną“, sakė 14-metė dalyvė Ivana Sagolj (Ivana Sagol).

„Bet šiandien, po trijų mėnesių praktikavimosi, visais labai didžiuojuosi“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius