-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausius pasaulyje namus pasistatęs indas mano, kad gyvenimas juose atneš nelaimę

Brangiausias pasaulyje individualus gyvenamasis namas stovi nenaudojamas. Milijardierius jo savininkas atsisako kraustytis į naują būstą, nes yra įsitikinęs, kad gyvendamas jame taps nelaimingas.
Antilija - brangiausi pasaulyje namai
Antilija - brangiausi pasaulyje namai / Kadras iš vaizdo įrašo

Pernai baigtas ir milijardą dolerių kainavęs 27 aukštų dangoraižis Mumbajuje, vadinama Antilija, jo savininko požiūriu gyventi netinkamas, nes pastatytas pažeidžiant vastu šastrą – indišką fengšui versiją, rašo dailymail.co uk.

Pastato savininkas – turtingiausias žmogus Indijoje Mukesho Ambani ir, pagal „Forbes“ skaičiavimą, devintas iš turtingiausiųjų visame pasaulyje, nes jo turto vertė siekia 27 milijardus JAV dolerių. Turtuolis planavo naujuose namuose įsikurti su savo žmona Nita ir dviem vaikais, tačiau pastačius pastatą staiga persigalvojo.

Iš pirmo žvilgsnio jo sprendimas negyventi naujame pastate atrodo keistas, nes pastatas jau visiškai įrengtas. Jame įrengtos trys sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, šešių aukštų automobilių stovėjimo aikštelė, kabantys sodai, teatro ir banketų salės.

Tačiau pranešama, kad Ambani šeimai nerimą kelia faktas, kad nauji namai pastatyti neatsižvelgiant į senovės induistų vastu šastra architektūros tradicijas. Todėl šeima nutarė ekstravagantiškame būste neįsikurti manydama, kad gyvenimas tokiame name jiems atneš nelaimes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mukešas ir Nita Ambani
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mukešas ir Nita Ambani

Senosios induistų tradicija nurodo, kad gyvenamajame name itin svarbus tekančios saulės apšvietimas, o Antilijoje esą nėra pakankamai daug langų, nukreiptų į Rytus.

Todėl kol kas šiame pastate vyksta tik pobūviai ir spektakliai, o nakvoti šeima visada grįžta į savo senuosius namus. Pastarieji taip pat yra gana prabangūs: tai 14 aukštų bokštas su vaizdu į miesto panoramą.

M.Ambani valdomos kompanijos „Reliance Industries“ atstovė spaudai atsisakė komentuoti, kodėl pono šeima negyvena naujuose namuose. Tačiau spėjama, kad toks sprendimas gali būti susijęs ir su pernai kilusiu visuomenės nepasitenkinimu, kad turtuolis nauju namu siekia pabrėžti savo turtą šalyje, kur dauguma žmonių išgyvena vos už 2 JAV dolerius per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius