-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje atsistatydino deputatas, per kratą bandęs slėpti pinigus savo apatiniuose

Vienas Brazilijos įstatymų leidėjas pasitraukė iš prezidento Jairo Bolsonaro vyriausybės atstovo Senate pareigų, kai buvo pranešta, kad policija per kratą jo namuose, surengtą vykdant tyrimą dėl pavogtų kovai su koronaviruso pandemija skirtų lėšų, deputato apatiniuose aptiko paslėptų pinigų.
Chico Rodrigueso
Chico Rodrigueso / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Brazilija

Federalinė policija kratą Roraimos valstijai atstovaujančio senatoriaus Chico Rodrigueso namuose surengė generalinio kontrolieriaus biurui vykdant tyrimą dėl įtariamo 20 mln. realų (3,04 mln. eurų) viešųjų lėšų pasisavinimo, rašoma ketvirtadienį Brazilijos ryšių ministerijos išplatintame pranešime.

Ch.Rodriguesas atsistatydino iš J.Bolsonaro vyriausybės atstovo Senate pareigų.

Didžiausi šalies laikraščiai, tarp jų „Folha de S. Paulo“ ir „Estado de S. Paulo“ pranešė, kad trečiadienį policija Ch. Rodrigueso namuose aptiko 100 tūkst. realų (15,2 tūkst. eurų). Dalį šių pinigų – 30 tūkst. realų (4,6 tūkst. eurų) – deputatas buvo paslėpęs savo apatiniuose, kuriuos dėvėjo kratos metu.

Laikraščiai rėmėsi šaltiniais, kalbėjusiais su anonimiškumo sąlyga, o naujienų agentūrai AP gauti šios informacijos patvirtinimą iš oficialių šaltinių nepavyko.

„Į mano namus buvo įsiveržta už tai, kad dirbau savo darbą kaip įstatymų leidėjas, rinkau lėšas valstijos kovai su COVID-19, – sakė Ch.Rodriguesas išplatintame pareiškime. – Tikiu teisingumu ir įrodysiu, kad nesu susiję su jokia neteisėta veikla.

Federalinė policija atsisakė komentuoti vykstančio tyrimo detales.

Prie J.Bolsonaro pergalės valstybės vadovo rinkimuose nemažai prisidėjo jo pažadai pažaboti nusikalstamumą ir korupciją. Tačiau prezidento kova su nusikalstamumu sulaukė skeptiškų vertinimų, kai iš jo vyriausybės anksčiau šiais metais pasitraukė teisingumo ministras Sergio Moro, pareiškęs, kad J.Bolsonaro bandė nederamai kištis į federalinės policijos darbą.

Šiuo metu taip pat vykdomi tyrimai J.Bolsonaro sūnų, kurie yra įstatymų leidėjai, atžvilgiu.

Prieš pasirodant pranešimams apie Ch.Rodriguesą prezidentas pareiškė užvošiantis per sprandą bet kuriam savo vyriausybės nariui, jeigu paaiškėtų, kad jis korumpuotas.

Praėjusią savaitę J.Bolsonaro sakė, kad vykdomas didelio masto tyrimas, kurio taikiklyje atsidūrė ne vienas politikas ir milijardierius ir kuriam kaip teisėjas vadovavo S.Moro, nebereikalingas, nes vyriausybėje nebėra korupcijos.

Ketvirtadienį šalies sostinėje Brazilijoje J.Bolsonaro pakarojo, kad jo vyriausybės, kitaip nei ankstesnių administracijų, nepersekioja skandalai Jis taip pat sakė, kad kitaip nei ministrai ir valstybės įmonių vadovai, Ch.Rodriguesas nepriklauso jo vyriausybei.

„Kovojame su korupcija; visiškai nesvarbu, kas tas asmuo“, – kalbėjo prezidentas, paklaustas apie Ch.Rodriguesą.

J.Bolsonaro pridūrė, kad šiuo tyrimu reikia didžiuotis.

„Jei vyriausybės pareigūnas pasielgia netinkamai, tai su manimi nesusiję. Nors iš tiesų susiję – aš pasiunčiu policiją pas jį“, – kalbėjo prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius