-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojoje Britanijoje kritikuojamas skubios kontracepcijos preparatas „ellaOne“

Didžiojoje Britanijoje kilo įnirtinga diskusija dėl skubios kontracepcijos preparato „ellaOne“. Šio preparato internetu gali be vargo nusipirkti net ir nepilnametės. Medikai nerimauja, kad šio stipriai veikiančio preparato vartojimas gali pakenkti moterų sveikatai, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.
Vaistai
Tabletė / Photos.com

Preparatą „ellaOne“ internetu parduoda kompanija „HealthExpress“ už 49,95 svaro sterlingų. Jo nemokamai galima gauti gydytojo ginekologo kabinete, tačiau vaisto pirkimas internetu leidžia jaunoms merginoms išvengti nemalonaus pokalbio su gydytoju.

Tyrimų rezultatai parodė, kad „ellaOne“ veikia ilgiau ir efektyviau už įprastas kontraceptines priemones. Šio vaisto galima vartoti praėjus netgi penkioms dienoms po nesaugaus lytinio akto. Išgėrus jo penktą dieną, apsaugos lygis sudaro 50 proc. Tačiau tabletės sukelia nemalonų šalutinį poveikį: pykinimą, vėmimą, nugaros skausmus, migreną, skatina akmenų susidarymą inkstuose.

Preparatas „ellaOne“ yra skirtas vyresnėms nei 18 metų moterims. Tačiau šio preparato paauglės lengvai gali nusipirkti kompanijos „HealthExpress“ svetainėje įvedusios neteisingą gimimo datą. Be to, yra tikimybė, kad preparato jaunai merginai nupirks vyresnė draugė ar sesuo. Ekspertai perspėja, kad suaugusioms moterims skirti vaistai netinka jaunam organizmui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius