Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje naikinamos išstojimui iš ES spalio 31-ąją skirtos monetos

Didžiosios Britanijos iždas pradėjo lydyti monetas, skirtas anksčiau numatytam Jungtinės Karalystės išstojimui iš Europos Sąjungos spalio 31 dieną, antradienį pranešė vietos žiniasklaida, remdamasi Finansų ministerijos pateikta informacija.
Jungtinės karalystės moneta
Moneta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pratęsus „Brexit“ terminą, bus sunaikinta tūkstančiai 50 pensų nominalo monetų. Lėšas šių monetų kaldinimui skyrė Karališkoji monetų kalykla iš savo pajamų, jos nebuvo paimtos iš mokesčių mokėtojų kišenės, nurodė Britanijos finansų ministerija.

„Mes vis tiek nukaldinsime monetas, skirtas išstojimui iš ES, bet į apyvartą jos pateks tik po to, kai tikrai išstosime [iš ES]“, – nurodė ministerijos atstovas.

Pasak jo, ant monetų bus iškaldintas užrašas „Draugystė su visomis valstybėmis“ ir JK išstojimo iš ES data.

Paprastai Didžiosios Britanijos 50 pensų monetos kaldinamos iš vario ir nikelio lydinio.

Anksčiau buvo planuota, kad 10 tūkstančių monetų, skirtų Britanijos išstojimui iš ES, galės įsigyti kolekcininkai. Planuota, kad viena 50 pensų atminimo moneta kainuos 10 svarų (apie 11,6 euro).

ES valstybių vadovai sutiko patenkinti Didžiosios Britanijos prašymą ir atidėti „Brexit“ laikotarpiui iki trijų mėnesių arba iki kitų metų sausio 31 dienos.

Pasak Europos Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko, kalbama apie „lankstų“ išstojimo atidėjimą, nes likusios 27 sostinės leis JK išstoti ir anksčiau, jei Londonas greičiau ratifikuos išstojimo susitarimą.

Vakar Britų premjeras Borisas Johnsonas Londono vardu oficialiai sutiko pratęsti „Brexit“ terminą iki 2020 metų sausio 31 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius