-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų grafitininkas Banksy išgelbėjo benamį, kuris neteko savo būsto po menininko išdaigos

Vadinamas ir vandalu, ir menininku, britas Banksy seniai garsėja savo originaliais grafiti darbais. Panašu, kad nuo šiol Banksy gali būti vadinamas ir geruoju samariečiu.
„This looks a bit like an elephant“ („Tai kažkiek panašu į dramblį“)
„This looks a bit like an elephant“ („Tai kažkiek primena į dramblį“) / flickr.com/photos/phortin nuotr.

„The Independent“ aprašo fantastišką benamio iš Kalifornijos, kurį išgelbėjo gatvės menininkas, istoriją.

Tachowa Covingtonas metų metus gyveno nebenaudojamame vandens rezervuare. Savo „namus“ jis buvo gan neblogai susitvarkęs – įsivedęs elektrą, kad rezervuare turėtų šviesą, galėtų žiūrėti televizorių, prie būsto netgi įsitaisė stebėjimo kameras, o rezervuaro sienos buvo nukabinėtos piešiniais.

Tačiau 2011 metais jo gyvenimą apvertė Banksy užrašas. Grafiti menininkas ant rezervuaro užrašė „This looks a bit like an elephant“ („Tai kažkiek primena į dramblį“). T.Covingtonas pasakoja, kad jis sutiko besidarbuojantį Banksy, su juo dar pajuokavo, tačiau tuo metu net neįsivaizdavo, kad tai – žymiausias pasaulio grafitininkas.

Ant rezervuaro atsiradus užrašui, vieta kaip man išpopuliarėjo. Kai link jos pradėjo driektis turistų srautai, vietos dizaino įmonė iš Los Andželo miesto nusipirko rezervuarą, o T.Covingtonas buvo priverstas išsikelti.

Pats 54-erių T.Covingtonas pasakoja, kad Banksy išgirdo apie jo iškeldinimą, ir padovanojo jam pakankamai pinigų, kad vyras galėtų išsinuomoti butą ir visus metus mokėti už jį mokesčius.

„Nėra geresnio žmogaus už Banksy, – “London's Independent„ kalbėjo benamis. – Jis buvo tarsi angelas man. Jis man padėjo daugiau nei kas nors kitas per visą mano gyvenimą.“

Tačiau T.Covingtonas stogą vėl prarado – pasibaigus pinigams jam teko grįžti gyventi atgal į gatvę. Šiuo metu jis laukia socialinio būsto, o apie jo istoriją kuriamas dokumentinis filmas „Kažkas iš nieko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius