-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ChangeMakers‘ON“: 5 socialinių verslų idėjos, pakeisiančios gyvenimus

Socialinės inovacijos: nesuprantamas konceptas ar realiai įgyvendinamos idėjos, kurios gerina mūsų gyvenimą? „ChangeMakers‘ON“ pristato 5 socialinių inovacijų idėjas, kurios jau pakeitė ar pakeis mūsų gyvenimus.
„ChangeMakers‘ON“ pristato 5 socialinių inovacijų idėjas, kurios jau pakeitė ar pakeis mūsų gyvenimus
„ChangeMakers‘ON“ pristato 5 socialinių inovacijų idėjas, kurios jau pakeitė ar pakeis mūsų gyvenimus / Organizatorių nuotr.

Apie socialinio verslo svarbą galime kalbėti kiek norime, tačiau be realių pavyzdžių – sunku įrodyti jų veiksmingumą. Socialinio verslo ir inovacijų startuolių savaitgalio „ChangeMakers‘ON“ metu socialinių inovacijų idėjos bus išvystomos į tvarius socialinio verslo modelius. O kaip tai atrodo praktikoje? „ChangeMakers‘ON“ pristato kelių socialinių inovacijų tapusiais verslais pavyzdžius ir paaiškina jų svarbą:

„AMPTY MOVE“ – išnaudok savo kinetinę energiją

Inovacijos tikslas: naudoti alternatyvų energijos šaltinį bei populiarinti fiziškai aktyvų gyvenimo būdą.

Aštrėjant diskusijoms apie klimato atšilimą ir atsinaujinančios energijos svarbą, energijos tausojimas darosi vis svarbesnis dalykas. Energiją naudojame įvairiems dalykams, pavyzdžiui – išmaniesiems telefonams.

Energiją eikvojantys išmanieji telefonai tapo mūsų kasdienybe, taigi dažnai tenka paburbėti, kad telefono baterija „nelaiko“ net dienos. Populiarėja nešiojami įkrovikliai. Tokios energijos eikvojimui išeitį atrado „AMPTY MOVE“ – Čikagoje įsikūręs startuolis. Šio startuolio įkūrėjai sukūrė ekologišką įkroviklį, kuris naudoja labai neįprastą energijos šaltinį. Ir jis – tikrai neišsenkantis! Tai nuo mūsų pačių judesio atsirandanti kinetinė energija.

Jeigu esate fiziškai aktyvus, kišeninio dydžio „AMPTY MOVE“ kroviklis Jums puikiai tiks. Nuėjus 10,000 žingsnių ar pabėgiojus 30 minučių, Jūs galite prailginti telefono bateriją trimis valandomis.

Organizatorių nuotr./„Ampy move“
Organizatorių nuotr./„Ampy move“

„Enable Talk“ – ukrainiečių projektas, kuris įgalima kurčnebylius.

Inovacijos tikslas: mažinti kurčnebylių socialinę atskirtį.

Šis ukrainiečių studentų projektas 2012 metais laimėjo pirmąją vietą Microsoft Imagine Cup konkurse. Microsoft Imagine Cup yra lyg technologijų olimpiada, kurioje vietoj sportininkų rungiasi jauni naujųjų technologijų kūrėjai. Laimėti čia – velniškai sunku.

„Enable Talk“ – tai pirštinės su sensoriais bei mobilusis prietaisas. Sensoriai atpažįsta rankų judesius, o mobilusis prietaisas – juos paverčia kalba.

Pasaulyje yra apie 40 milijonų kurčių, nebylių ir kurčnebylių žmonių ir daugybė jų naudoja gestų kalbą, tačiau tik nedaug žmonių šią kalbą moka. „Enable Talk“ siekia išspręsti šią komunikacijos problemą.

Šis startuolis – dar tik vystomas, tačiau jo jau laukia puiki ateitis.

Organizatorių nuotr./Elmundo.es/„Enable talk“
Organizatorių nuotr./Elmundo.es/„Enable talk“

„Thinx“ – revoliucija moterims

Inovacijos tikslas: mažinti lyčių nelygybę

„Thinx“ – socialinio verslo iniciatyva, kuri susilaukė didelio susidomėjimo po kontraversiškos reklamų kampanijos Niujorko miesto metro stotyse. Galbūt kontraversiška reakcija iš Niujorko gyventojų bei valdžios nėra netikėta – „Thinx“ drąsiai ir aiškiai komunikuoja temomis, kurios viešumoje pasirodo retai.

Taigi, kas tas „Thinx“? Tai apatinių linija moterims. Apatiniai pasiūti iš specialios antibakterinės medžiagos, kuri sugeria skysčius, jų nepraleidžia ir sulaiko nemalonų kvapą, tad moterys menstruacijų metu gali nenešioti nei higieninių paketų, nei tamponų. Išorinis apatinių sluoksnis apsaugo nuo bakterijų ir sugeria skysčius į viduje esantį sluoksnį.

Šia socialine inovacija „Thinx“ įkūrėjos kovoja prieš Indijoje susidariusią nuomonę, kad moterys menstruacijų metu yra nešvarios ir negali rodytis viešumoje. „Thinx“ idėjos įgyvendinimo metu buvo susidurta su daugybę komunikacijos problemų: kaip kalbėti ir šviesti visuomenę tema, kuri laikoma tabu? Vis dėlto, neatsižvelgiant į iškilusius sunkumus, šis socialinis verslas skaičiuoja pelną.

Organizatorių nuotr./„Thinx“
Organizatorių nuotr./„Thinx“

„BlindSquare“ – kaip aklieji mato pasaulį

Inovacijos tikslas: mažinti aklųjų socialinę atskirtį.

„BlindSquare“ yra populiariausia pasaulyje išmanioji programėlė... akliesiems. Galbūt todėl apie ją ir negirdėjote. Ši išmanioji programėlė naudoja GPS ir praneša jos naudotojui, kur jis yra ir kas jį supa. „BlindSquare“ yra patikimas būdas savarankiškai keliauti akliesiems, mat programėlę galima kontroliuoti per ausines ir ji balsu praneša apie perėjas, sankryžas ir kitas kliūtis. Tuo pačiu, ji praneša apie parduotuves, restoranus ar kitas lankytinas vietas, kurios yra šalia.

Tai išmanioji programėlė, kuri transformuoja individų gyvenimus ir leidžia akliesiems ir silpnaregiams gyventi savarankiškai. Kol kas „BlindSquare“ gali naudotis tik iPhone savininkai, tačiau greitu metu numatoma ir Android versija.

Organizatorių nuotr./BlindSquare/Maarten Hollas ir Farfax NZ
Organizatorių nuotr./BlindSquare/Maarten Hollas ir Farfax NZ

„Community Shop“ arba kaip išgelbėti 30 tūkstančių tonų maisto

Inovacijos tikslas: kovoti prieš maisto švaistymą bei mažinti ekonominę atskirtį.

Jungtinėje karalystėje įsikūręs „Community Shop“ per metus išgelbėja ir pigiau parduoda apie 30 tūkstančių tonų maisto skirto išmetimui. Šis socialinis prekybos tinklas, įsikūręs prieš 40 metų, yra skirtas nedideles pajamas turintiems žmonėms.

„Community Shop“ maisto produktus gauna iš gamintojų, surenka ar labai pigiai superka iš didelių prekybos tinklų. Produktai dėl įvairiausių priežasčių turėtų būti nurašyti ir išmesti (pvz. dėl pakuočių pažeidimų, nestandartinės formos, artėjančio galiojimo termino ir pan.), tačiau jie vis dar yra valgomi. Dėka „Community Shop“ produktai yra ženkliai pigiau parduodami žmonėm. Tokiu būdu užtikrinamas tiek nedideles pajamas gaunančių žmonių poreikių patenkinimas, tiek sukuriamas pelnas bei valgomi maisto produktai neatsiranda sąvartynuose.

Organizatorių nuotr./Business UK/„Community Shop“
Organizatorių nuotr./Business UK/„Community Shop“

Jei turi idėjų kaip pagerinti ar net išgelbėti pasaulį ar sustiprinti jau vystomą iniciatyvą – registruokis „ChangeMakers‘ON“!

Nuoroda į registracijos formą – ČIA.

Susidomėjai ir nori sužinoti dar daugiau? Nori susipažinti su ekspertais ar sužinoti darbotvarkę? Apsilankyk!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius