Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Conchitai Wurst muzika pasirodė svarbiau už dalyvavimą renginyje apie homoseksualų teises

Šių metų „Eurovizijos” nugalėtoja barzdotoji Austrijos atlikėja Conchita Wurst nepraleidžia progos pasisakyti už seksualinių mažumų teises, lygybę ir toleranciją, mat pati yra transvestitė. Tačiau pakviesta į Briuselį dalyvauti tarptautinėje konferencijoje apie kovą su šių žmonių diskriminacija ir tapti viena iš svarbiausių pranešėjų, ji paskutinę minutę pasirinko karjerą.
Conchita Wurst
Conchita Wurst / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Briuselyje vyksta konferencija, kurią organizuoja šį pusmetį Europos Sąjungos (ES Tarybai pirmininkaujanti Italija ir Pagrindinių teisių agentūra (Fundamental Rights Agency, FRA). Tokio pobūdžio renginys, siekiant sustiprinti Bendrijos institucijų pastangas įveikti diskriminaciją ir priešiškumą lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) atžvilgiu, per pirmininkavimą ES Tarybai organizuojamas pirmą kartą istorijoje.

Ji šiuo metu įrašinėja naujus kūrinius, kurie jai yra didesnis prioritetas, ir kai kuriems darbams atlikti yra nustatyti nekeičiami terminai.

Konferencijos programoje buvo nurodyta, kad nuolat už lygybę pasisakanti aktyvistė Conchita Wurst sakys baigiamąją kalbą „Nesustabdomas lygybės balsas – liudijimas“. Ji turėjo į Tarybos pastatą, kur vyksta renginys, ateiti per VIP įėjimą. Prie durų ją turėjo pasitikti FRA vadovas Mortenas Kjaerumas ir Italijos parlamentaras bei aktyvistas Ivanas Scalforoto.

Tačiau kone paskutinę minutę „Eurovizijos” nugalėtoja savo planus pakeitė. Likus savaitei iki konferencijos, organizatoriai portalą 15min.lt informavo, jog atlikėja dalyvavimą atšaukė. Mat šiuo metu ji įrašinėja naujus kūrinius, kurie jai yra didesnis prioritetas, ir kai kuriems darbams atlikti yra nustatyti nekeičiami terminai.

Organizatoriai rado kitą būdą atlikėjai pasirodyti konferencijos dalyviams – maždaug 450 politikų, diplomatų, žmogaus teisių gynėjų, aktyvistų, LGBT žmonių iš įvairių ES valstybių. Jiems bus parodytas iš anksto įrašytas Conchitos Wurst kreipimasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius