Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė susitiko su „Misijos Sibiras“ dalyviais, netrukus išvyksiančiais į ekspediciją

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su „Misijos Sibiras“ dalyviais, kurie kitą savaitę išvyks į ekspediciją.
Prezidentės susitikimas su ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviais
Prezidentės susitikimas su ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviais / R. Dačkaus nuotr.

„Misija Sibiras“ – tai unikali galimybė jaunimui prisiliesti prie skaudžios Lietuvos istorijos. Ši misija ypač svarbi dabar, kai susiduriame su naujomis grėsmėmis ir nuolatiniais bandymais menkinti mūsų valstybę, paneigti okupaciją ir net mūsų Nepriklausomybę. Todėl Sibiro platybėse iškelta Trispalvė ir sutvarkyti lietuvių tremtinių kapai rodo, kad mes niekada nepamiršime, ką patyrė mūsų tauta, ir ginsime Laisvę“, – teigiama prezidentūros pranešime.

Pirmą kartą prie „Misija Sibiras“ prisijungia Latvijos ir Estijos piliečiai. Iš viso ekspedicijoje dalyvaus 16 žmonių. Į Sibirą kartu su jaunimu vyks architektas ir grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Ekspedicija šiais metais vyks į Tomsko sritį, kur aplankys lietuvių tremties vietas ir tvarkys apleistas kapavietes. Šioje srityje iš viso buvo apie 300 lietuvių trėmimo vietų. Tomsko srityje gyvenančiai lietuvių bendruomenei prezidentė padovanojo tautinę juostą su užrašu „Lietuva“.

Iniciatyvai „Misija Sibiras“ šiemet sukanka 10 metų. Per projekto gyvavimo metus dalyvio anketą užpildė daugiau nei 11 000 jaunų žmonių. Lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire – Rusijos Federacijoje, Kazachstano ir Tadžikistano Respublikose – jau apsilankė 13 jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 110 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Šių metų ekspedicija startuos liepos 17-ąją, minint Pasaulio lietuvių vienybės dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius