-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje atidaryta interneto svetainė apie tėvystę svajojantiems vienišiams

Danijoje šią savaitę atidaryta interneto svetainė vienišiams, ieškantiems partnerio, su kuriuo galėtų susilaukti vaikų, antradienį pranešė jo įkūrėjai, pasak kurių, kol kas tinklas sulaukė šiek tiek didesnio vyrų nei moterų susidomėjimo.
Kūdikis
Kūdikis / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Danija

„Babyklar.nu“ svetainę sugalvojo prancūzų aktorius, dramaturgas ir inžinierius Emmanuelis Limalis, kai kitoje pažinčių svetainėje pamatė vienos moters tinklaraštį, kurioje ji atsiprašo už tai, kad paskelbė norinti susilaukti vaiko.

„Manau, kad tai stipriai yra susiję su faktu, kad mes visada turime save „parduoti“, – kalbėjo E.Limalis apie daugelio žmonių nenorėjimą interneto forumuose prabilti apie savo ketinimus susilaukti palikuonių.

„Dauguma žmonių nori tiesiog kalbėti apie įdomius dalykus ir nėra linkę užsiminti, kad jiems trūksta kažko rimta – kaip šeima ir vaikai“, – sakė jis.

Be to, daugelis klaidingai mano, kad, paskelbus apie savo tikruosius ketinimus, jų pasirinkimas bus žymiai mažesnis. „Jie galvoja: jeigu neminėsiu, kad noriu vaikų, pritrauksiu daugiau žmonių. Bet tiesa yra ta, kad tuo atveju sudomini ne tuos žmones“, – sakė E.Limalis.

Mintis apie tokio pobūdžio interneto svetainės įkūrimą E.Limalį aplankė lapkričio mėnesį, o Šv. Valentino dieną, vasario 14 -ąją, buvo pradėti svetainės programavimo darbai.

Nuo pirmadienio, kai svetainė buvo oficialiai atidaryta, jis kas valandą sulaukia maždaug po 50 naujų narių, iš kurių truputį daugiau nei pusė yra vyrai.

„Vienas vyras man rašė, kad mano idėja (įkurti šią svetainę) yra fantastiška. Jis sakė, kad sulaukė didžiulio palengvėjimo galėdamas žinoti, kas nori turėti vaikų“, – kalbėjo E.Limalis, numatęs šio tinklo plėtrą ir jau užregistravęs domeno vardus ir kitose šalyse.

Praėjusiais metais gimstamumas Danijoje nukrito iki žemiausio per pastaruosius daugiau nei 20 metų – vienai moteriai čia tenka maždaug 1,7 vaiko. Todėl kai kurie vaikų dienos priežiūros centrai siūlo vieno laisvo vakaro paslaugas tėvams, kad atidavę vaikus jų priežiūrai jų tėvai galėtų tuo metu pasirūpinti šeimos pagausėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius