-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos „Noma“ išsaugojo geriausio pasaulio restorano vardą

Danijos restoranas „Noma“ jau trečius metus iš eilės išrenkamas geriausiu pasaulyje, bet britų žurnalo „Restaurant“ tarptautinio tyrimo rezultatai buvo itin palankūs ir įstaigoms Ispanijoje, Brazilijoje bei Italijoje.

Kopenhagos prieplaukos rajone esančiame buvusiame sandėlyje įsikūręs „Noma“, kuriame siūloma Šiaurės virtuvės patiekalų, vėl buvo pirmuoju numeriu įrašytas į metinį 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąrašą, kurį jau dešimtą kartą sudarė daugiau kaip 800 tarptautinių minėto žurnalo ekspertų.

„Noma“ virtuvės šefą Rene Redzepi žurnalas pavadino „Naujojo šiaurės judėjimo vėliavnešiu“ ir atkreipia dėmesį į jo atidumą detalėms bei inovacijoms.

Pagarbą jis pelnė ir tuo, kad naudoja vietinius ir sezoninius ingredientus, randamus pakrantėje ar miške.

„Mes esam gardumo šventykla, – sakė R.Redzepi, atsiėmęs savo apdovanojimą. – Norime kurti gardumą ir suteikti žmonėms tris, keturias ar penkias valandas, per kurias jie atitrūktų nuo realybės ir taptų laimingesni“.

Apdovanojimai pirmadienio vakarą buvo išdalyti Londono rotušėje.

2010 metais „Noma“ geriausio pasaulio restorano vardą paveržė iš Ispanijos „El Bulli“, kuris dabar jau uždarytas. Tačiau Ispanijos restoranai šiemet užima antrąją ir trečiąją sąrašo vietas.

Antroji vieta atiteko Cheronoje esančiam „El Celler de Can Roca“, kuriam vadovauja trys broliai ir kuris garsėja kvapais grindžiamais patiekalais, o trečioji vieta ir „Šefų pasirinkimo“ apdovanojimas vėl buvo skirti San Sebastiane įsikūrusiam „Mugaritz“, nors prieš dvejus metus jį nusiaubė didelis gaisras.

Brazilijos D.O.M., kuriam vadovauja buvęs didžėjus Alexas Atala, iš septintos vietos šiemet pakilo į ketvirtąją ir labai išpopuliarėjo dėl naujoviško, užtikrinto braziliškų ingredientų, tokių kaip palmių Euterpe oleracea ir Bactris gasipaes vaisiai, naudojimo.

Britas Hestonas Blumenthalis puikuojasi dviejose sąrašo vietose – naujas jo restoranas „Dinner“ iškart užėmė devintą vietą, o „The Fat Duck“ atiteko 13-oji vieta.

„Blumenthalio istorijos paveikta britų kulinarija sulaukė didžiulio ir vietos, ir tarptautinių vertinimo komisijų pripažinimo“, – skelbia „Restaurant“.

Geriausiųjų sąraše dominuoja Europos restoranai, bet įtrauktos ir šešios Azijos įstaigos, iš kurių aukščiausią – 26 – vietą gavo „Iggy's“, įsikūręs „Hilton“ Singapūre.

„Azijos kontingentas įtvirtino savo pozicijas gastronominiame žemėlapyje“, – pažymi organizatoriai.

Į sąrašą taip pat pateko keturi Pietų Amerikos restoranai ir 10 restoranų iš JAV. Amerikietis Thomas Kelleris, kurio „Per Se“ Niujorke yra šeštojoje vietoje, gavo apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus, nes jo restoranai į sąrašą įtraukiami jau visus 10 metų.

Restorano, „kurį reikia stebėti“, apdovanojimas „The One to Watch“ atiteko „La Grenouillere“ Šiaurės Prancūzijoje, kurio jaunas virtuvės šefas Alexandre'as Gauthier giriamas už naują prieigą prie beveik 100-metės varlių šlaunelių virtuvės istorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius