Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei 1800 vaikų pasiekė naują Lietuvos rekordą

Daugiau nei 1800 vaikų iš visos Lietuvos pasiekė naują gausiausios vaikų piešinių parodos rekordą. Vaikai piešė saugią vaikystę, o jų piešiniai buvo iškabinti Vilniaus Vingio parke ant medžių ir tarp jų įtemptų virvių.
Rekordinė vaikų piešinių paroda Vingio parke
Rekordinė vaikų piešinių paroda Vingio parke / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Rekordas Paroda

Praėjusią vasarą sostinės Vingio parke surengta paroda, kurios metu po atviru dangumi buvo eksponuojamas 1861 vaikų piešinys, praėjus keletui mėnesių pripažinta nauju Lietuvos rekordu, pranešė rekordus registruojanti agentūra „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo.

Naują gausiausios vaikų piešinių parodos rekordą planuojama įtraukti į artimiausią Lietuvos vaikų rekordų knygą, kuri pasirodys po kelerių metų. Agentūros „Factum“ teigimu, popierines vaikų rekordų knygas leidžia tik Danija ir Lietuva – kitos šalys apsiriboja rekordų skelbimu interneto svetainėse.

Piešinių akciją organizavo Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacija (LGDĮA). Vaikai iš beveik devyniasdešimties šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigų piešė saugią vaikystę. Sumanymo tikslas buvo atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų saugumo užtikrinimą.

„Vaikų paprašėme nupiešti, kaip jie įsivaizduoja saugią vaikystę. Daugelis piešinių buvo pamokantys: nestovėk po medžiu perkūnijai griaudėjant, nes gali žaibas nutrenkti, nežaisk su ugnimi, saugokis automobilių eidamas per gatvę, – sakė LGDĮA prezidentas Artūras Bakšinskas. – Tai reiškia, kad vaikai neblogai supranta, kokie pavojai jų tyko kasdieniame gyvenime, tačiau atsakomybė už saugios aplinkos vaikams sukūrimą pirmiausia tenka mums, suaugusiesiems.“

Kasmet įvairias traumas Lietuvoje patiria daugiau nei 80 tūkst. vaikų. Dažniausios vaikų traumos yra nukritimai, galvos sužalojimai, rankų ir kojų lūžiai, nusideginimai bei nusiplikinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius