Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl krizės Ispanija gali atsisakyti siestos

Dėl gilėjančios recesijos ir didėjančio nedarbo Ispanija gali atsisakyti tradicinės trijų valandų siestos, įvedus šalyje naujas prekybos taisykles, rašo britų laikraštis „The Telegraph“.
Atostogos
Atostogos / Fotolia nuotr.

Ispanija įvedė šį mėnesį naujas prekybos taisykles, kurios leidžia didesnėms nei 300 kv. m parduotuvėms dirbti per savaitę 25 proc. ilgiau.

Valdžia tikisi, kad mažmeninės prekybos parduotuvės dirbs per dienos siestą, kuri paprastai tęsiasi nuo 14 val. iki 16 val., o tai leis gerokai padidinti pardavimus.

Kaip pažymi "The Telegraph", dabar parduotuvės galės dirbti 90 valandų per parą vietoj 72 valandų anksčiau.

Vis dėlto daug darbuotojų sako, kad jie jau kurį laiką dirba daugiau valandų. “Trijų valandų pietų jau nebėra, o, tiesą sakant, jis daro jus gana mieguistus”, – sakė 34 metų banko klerkė Melania Duenas.

Kaip pranešama, pirmajame ketvirtyje mažmeninių pardavimų sumažėjo 4,3 proc., palyginti su ankstesniu, todėl vyriausybė tikisi padidinti mažmeninius pardavimus, pailginusi stambių mažmenininkų darbo laiką.

Be to, parduotuvėms bus leista dirbti ne aštuonis, o 10 sekmadienių ar valstybės švenčių dienų per metus.

Reikia pažymėti, kad Madridas pirmauja tarp miestų, kurie stengiasi liberalizuoti prekybos taisykles, kad priviliotų kuo daugiau turistų. Dabar mieste visi 75 tūkst. parduotuvių gali dirbti bet kuriuo laiku, nepriklausomai nuo jų ploto.

Vietos valdžia pritaria naujoms prekybos sąlygoms, nes jos leis sukurti maždaug 20,5 tūkst. darbo vietų šalyje, kur kas ketvirtas gyventojas yra bedarbis. Tačiau mažos parduotuvės nepatenkintos naujove, nes jos nuogąstauja, kad pirkėjai bus linkę pasirinkti ne jas, o didelius prekybos centrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius