Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devynmetis britas – mūsų dienų Mozartas?

Curtisas Eltonas tapo jauniausiu žmogumi pasaulyje, išlaikiusiu fortepijono egzaminą Londono Švenčiausiosios Trejybės koledže. Tai rodo, kad vos devynerių metų berniukas turi konservatorijos absolvento gebėjimus. Jaunasis pianistas iš Didžiosios Britanijos tuoj išleis savo pirmąjį albumą ir sako, kad jo svajonė – groti karalienei.
Curtisas Eltonas tapo jauniausiu žmogumi pasaulyje, išlaikiusiu fortepijono egzaminą Londono Švenčiausiosios Trejybės koledže.
Curtisas Eltonas tapo jauniausiu žmogumi pasaulyje, išlaikiusiu fortepijono egzaminą Londono Švenčiausiosios Trejybės koledže. / Kadras iš vaizdo įrašo

Visi buvo nustebę, kai C. Eltonas pernai gavo muzikinės mokyklos baigimo diplomą. Dabar jaunasis pianistas nustebino dar labiau: išlaikė egzaminą, prilygstantį universitetiniam muzikiniam išsilavinimui. Komisijos narius berniukas užbūrė Mozarto, Bacho ir Schuberto kūriniais.

Pats Curtisas sako, kad egzaminas visai nebuvo baisus ir jam labai patinka groti: „Na, man patinka visų kompozitorių kūriniai. Labai įdomu atrasti, kaip jie patys viską pradėjo. Kai imuosi kūrinio, galvoju, kaip jį grojo, pavyzdžiui, Chopinas.“

VIDEO: Curtisas Eltonas

Dabar jaunasis virtuozas kartu su mama išleis pirmąjį albumą. Curtiso mama – taip pat pianistė, vaikystėje irgi stebinusi neeiliniu talentu: tapo jauniausia miesto muzikos mokyklos mokine. Ji sako jau seniai pastebėjusi sūnaus polinkį muzikai: būdamas mažas jis įdėmiai klausydavosi muzikos, anksti tapo aišku, kaip gerai moka sutelkti dėmesį. Prie pianino Curtisas pirmą kartą atsisėdo būdamas vos trejų metų.

„Curtisas labai nori mokytis, jis klauso visko, ką jam sakau, ir manau, kad būtent dėl to, jog jis taip greitai mokosi, tiek daug pasiekė“, – teigia Curtiso mama Hayley Elton.

Berniuko svajonė – groti žymiausiose pasaulio koncertų salėse, kai bus šiek tiek vyresnis. Jis taip pat labai norėtų groti Didžiosios Britanijos karalienei, tačiau, anot jaunojo pianisto, ministras pirmininkas irgi galėtų ateiti paklausyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius