Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje prasidėjo lėčiausios pasaulyje lenktynės

Bristolio priemiestyje prasidėjo lėčiausios pasaulyje lenktynės. Taip vadinama Gordono Beneto oro balionų, pripildytų vandenilio, taurė, kurioje dalyvauja 20 komandų iš dešimties pasaulio šalių. Tokios lenktynės Didžiojoje Britanijoje organizuojamos nuo 1906 metų, praneša BBC Naujienų tarnyba.
Balionai pripildyti vandeniliu
Balionai pripildyti vandeniliu / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynių taisyklės yra paprastos: nuskristi kuo toliau užsipildžius vandeniliu vieną kartą. Kiekvienoje komandoje yra tik du žmonės – pagrindinis pilotas ir jo padėjėjas. Jie turi visą kelionės laiką stebėti baliono aukštį, kryptį ir oro srautus, kad balionas galėtų nuskristi kaip galima toliau.

Verta paminėti, kad Gordono Beneto taurėje dalyvaujantiems balionams reikia gauti specialų leidimą, nes jie skrenda Didžiosios Britanijos oro erdve, kurioje skraido lėktuvai.

2008 metų lenktynių nugalėtojas Deividas Hemplmenas-Adamsas, kuris dalyvauja ir šių metų lenktynėse, sakė, kad jos primena „milžiniškų trimačių šachmatų žaidimą danguje“, nes, anot jo, „tenka atlikti gausybę skaičiavimų“.

„Viskas priklauso nuo geresnio oro srauto radimo. Mažiausia klaida gali baigtis katastrofa“, – sakė čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius