Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos ministras tapo interneto sukčių atakos įrankiu

Didžiosios Britanijos teisingumo sekretorius Jackas Straw nenoromis tapo interneto sukčių atakos įrankiu – šie jo vardu siuntinėjo elektroninius laiškus, tvirtindami, kad politikas kelionėje pateko į keblią padėtį ir kad jam reikėtų skubiai atsiųsti pinigų, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Jackas Straw
Jackas Straw / „Scanpix“ nuotr.

J.Straw sakė savo rinkimų apygardos, esančios Anglijos šiaurėje, laikraščiui „Lancashire Telegraph“, kad interneto šiukšlintojai siuntinėjo elektroninius laiškus ministerijos pareigūnams, valdančiosios Leiboristų partijos nariams ir rinkėjams.

Klaidinančiame laiške buvo prašoma pervesti į nurodytą sąskaitą 3 tūkst. dolerių (8,1 tūkst. litų), nes J.Straw neva praradęs savo piniginę lankydamasis Nigerijos sostinėje Lagose.

Elektroniniame laiške su antrašte „Gerb. Jackas Straw, parlamento narys“, nurodoma: „Vykdamas į viešbutį pasigedau piniginės, kurioje buvo mano pinigai ir kiti vertingi daiktai... Prašau, padėkite man ir skubiai perveskite pinigų, kad galėčiau apmokėti viešbučio sąskaitas ir galėčiau grįžti namo“.

Sukčiai rašė, kad buvęs vidaus reikalų sekretorius ir dabartinis URM vadovas lankėsi Lagose vykstančiame projekto „Suteikime jaunimui galią kovoti su rasizmu“ renginyje, nors iš tiesų J.Straw nebuvo išvykęs iš Britanijos.

Panašu, kad vienas iš rinkėjų atsakė į šį laišką, tačiau pinigų niekas nepervedė.

Kompanija „Microsoft“ užblokavo elektroninio pašto sistemai „Hotmail“ priklausantį adresą, kuriuo politikas naudodavosi bendraudamas su rinkėjais.

„Internetas yra nuostabus daugeliu atžvilgių, tačiau šios gaujos eikvoja daug pastangų, nes tokiu būdu gauna pinigų, – J.Straw sakė laikraščiui. – Daugeliu atvejų jie įtikina žmonės sumokėti“.

„Tačiau manau, jog buvo visiškai absurdiška teigti, kad galėjau klaidžioti kažkur Afrikoje ir pamesti savo piniginę“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius