Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos mokykla mergaitėms uždraudė segėti sijonus

Viena Norfolko mokykla uždraudė moksleivėms segėti sijonus, nes jie neva dažnai būna nepadoriai trumpi. Sijonai Diso vidurinėje mokykloje uždraudžiami nuo rugsėjo, skelbia dailymail.co.uk.
Didžiosios Britanijos mokykla uždraudė mergaitėms segėti sijonus
Didžiosios Britanijos mokykla uždraudė mergaitėms segėti sijonus / 123rf.com nuotr.

Toks mokyklos sprendimas sulaukė moksleivių, jų tėvų ir vietos savivaldybės politikų pasipiktinimo. Jie sprendimą pavadino absurdišku.

Anksčiau Diso vidurinė mokykla bandė kontroliuoti sijonų ilgį, tačiau moksleivės nenoriai pasidavė taisyklėms, todėl buvo imtasi dar griežtesnio sprendimo – išvis uždrausti sijonus.

Mokykla dar uždraudė 7–11 metų moksleivėms į pamokas ateiti pasidažiusioms.

Vyriausioji mokyklos pedagogė Jan Hunt teigė, kad mokykla draudimų ėmėsi dėl to, kad dalis moksleivių į pamokas vaikščiojo segėdamos pernelyg trumpais sijonėliais.

Be sijonų, mokykla dar uždraudė 7–11 metų moksleivėms į pamokas ateiti pasidažiusioms.

„Jų ilgis buvo ne tik nepraktiškas, bet ir nepadorus“, – teigė mokytoja. Ji pripažino, kad draudimui kai kurių moksleivių tėvai nepritaria.

Tiesa, mokytoja patikino, kad finansiniai nuostoliai, kuriuos mergaičių tėvai patirs keisdami uniformų sijonus į kelnes, jiems bus kompensuoti.

Vasarą rinksis šortus?

Tuo tarpu Norfolko savivaldybės atstovė spaudai tikino, kad vietos valdžia mokyklinių uniformų nekontroliuoja. Tokie sprendimai paliekami pačioms mokykloms.

Tačiau tarybos narė buvusi mokytoja Florence Ellis tikino, kad drausdama mergaitėms segėti sijonus mokykla persistengė. Ji tikino, kad tokiu būdu laužomos ilgametės britų mokyklos tradicijos ir nuleidžiama kartelė mokinių išvaizdai, kai jiems leidžiama vilkėti sportinius marškinėlius ir megztukus.

Be to, ji tikino, kad tokiais draudimais mokykla skatina vaikus negerbti įstatymų ir prieštarauti taisyklėms.

„O ką jei yra tėvų, kurie dėl religinių priežasčių nenori, kad jų dukros dėvėtų kelnes? Kas bus vasarą, kai su kelnėmis bus per karšta? Vaikai vilkės šortus?“ – retoriškai klausia ji.

Moksleivių tėvai mokyklos iniciatyvos taip pat nepalaiko. Tėvai sutiktų, kad būtų ribojamas nebent sijonų ilgis, tačiau išvis juos uždraudus merginos esą būtų nepagrįstai baudžiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius