-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dirbti britams – svarbiau nei gauti didelį atlyginimą

Didžiosios Britanijos nacionalinė statistikos tarnyba premjero Davido Camerono nurodymu pastaruoju metu bando pamatuoti, kokie dalykai britams padeda jaustis laimingiems. Aiškėja, kad ypač svarbus yra darbas.
Bedarbis
Bedarbis / Edgaro Anisimenko/BFL nuotr.

Pirmadienį paskelbti daugiau nei 2 tūkst. britų apklausos rezultatai rodo, kad užtikrintumas dėl darbo, asmeninė sveikata ir santykiai su šeimos nariais yra pagrindinis daugelio žmonių siekis. Šiuos dalykus paminėjo 9 iš 10 apklaustųjų.

Darbas siejamas su gyvenimu, o ne su pajamomis. Tai svarbu visais aspektais – darbas motyvuoja atsikelti ryte, kelia savigarbą, leidžia būti pavyzdžiu savo vaikams.Atkreipiamas dėmesys, kad respondentai buvo labiau linkę vertinti užtikrintumą dėl darbo nei didesnę algą. Socialinės politikos analitikė Anastasia de Waal britų žiniasklaidai sakė, jog darbas yra ypač svarbus žmogaus tapatybei ir gerovei.  

„Darbas siejamas su gyvenimu, o ne su pajamomis. Tai svarbu visais aspektais – darbas motyvuoja atsikelti ryte, kelia savigarbą, leidžia būti pavyzdžiu savo vaikams. Pajamos beveik yra antraeilis dalykas“, – tvirtino ekspertė. Anot jos, pastebėta, kad netekęs darbo žmogus labiau linkęs į depresiją, yra stiprus ryšys tarp nedarbo ir šeimų žlugimo ar sveikatos problemų. 

D.Cameronas britų laimę užsimojo matuoti lapkritį. Jis nurodė atrasti platesnį laimės matą nei vien ekonomikos augimo duomenys. Anot britų premjero, Vyriausybė privalo padėti žmonėms „jaustis geriau“, o nacionalinis gerovės indeksas padėtų politikams ir visuomenei „kurti geresnį gyvenimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius