Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džeimso Bondo automobilis „Aston Martin“ parduotas aukcione už 4 mln. dolerių

Britų slaptojo agento Džeimso Bondo garsusis automobilis „Aston Martin“ su įvairiais gudriais įtaisais, tokiais kaip krėslo katapulta ir besikeičiantys numeriai, trečiadienį buvo parduotas viename aukcione Londone pigiau, nei prognozuota, t. y. už 4 mln. JAV dolerių.
Džeimso Bondo automobilis „Aston Martin“ parduotas aukcione už 4 mln. dolerių.
Džeimso Bondo automobilis „Aston Martin“ parduotas aukcione už 4 mln. dolerių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikėtasi, kad už 1964 metų laidos sidabro spalvos „Aston Martin DB5“, kurį kino aktorius Seanas Connery vairavo vaidindamas agentą 007, bus paklota bent 5 mln. dolerių.

Didžiojo ekrano veteranas S.Connery prie šios mašinos vairo sėdo vaidindamas Džeimsą Bondą filmuose „Auksapirštis“ ir „Kamuolinis žaibas“.

Atstovas neatskleidė, kas sumokėjo 2.6 mln. svarų (10,3 mln. litų) už legendinį „Aston Martin“.

Aukciono namų „RM Auctions“ atstovas, kuris šį automobilį vadino garsiausiu pasaulyje, sakė, kad sumokėta suma „vis tiek yra apvali ir nemanau, kad kas nors buvo nuviltas“.

Atstovas neatskleidė, kas sumokėjo 2.6 mln. svarų (10,3 mln. litų) už legendinį „Aston Martin“.

Filmų apie Bondą mašinoje yra visas išgalvotos šnipų tarnybos „Q Branch“ veikiančių prietaisų komplektas.

Automobilyje taip pat įtaisyti kulkosvaidžiai, neperšaunamas priekinis langas, sekimo prietaisas, nuleidžiamas stogas, tepalo purkštuvas ir dūmų generatorius, kurie visi valdomi „mygtukais ir jungikliais, paslėptais centrinėje atramoje rankai“.

Pavarų perjungimo svirtyje paslėptas raudonas krėslo katapultos mygtukas. Automobilyje taip pat įtaisytas radiolokatorius ir telefonas, esantis vairuotojo durelėse.

Šis „Aston Martin“ pastaruosius penkis mėnesius buvo demonstruojamas parodose Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Monte Karle, Niujorke ir Honkonge.

Anksčiau jis priklausė amerikiečiui iš Pensilvanijos Jerry Lee, kuris automobilį įsigijo už 12 tūkst. dolerių 1969 metais ir planuoja dalį už jį gautos sumos skirti savo įkurtam labdaros fondui.

Automobilis „jam priklausė 41 metus ir didžiąją dalį šio laiko praleido specialioje patalpoje, įrengtoje jo namuose“, sakė aukcionų namų techninis konsultantas Donas Rose'as.

„Jis nebuvo demonstruojamas viešai, išskyrus vieną ar dvi išimtis, ilgiau nei 30 metų“, – pridūrė jis.

Naujasis automobilio pirkėjas taip pat galės praleisti atostogas Jamaikoje esančiame kurorte „GoldenEye“ – Džeimsą Bondą išgalvojusio britų rašytojo Iano Flemingo originalioje viloje Karibų pajūryje.

Be to, prie automobilio buvo pridėtas auksu siuvinėtas kostiumas, pasiūtas Džeimso Bondo kostiumus S.Connery kūrusių dizainerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius