Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte atrastas 3,5 tūkst. metų senumo kapas

Luksore ispanų egiptologas atrado kapą su 3,5 tūkst. metų senumo piešiniais, paskelbė Ispanijos mokslinių tyrimų agentūra (CSIC).
Temos: 2 Kapas Egiptas

Kape, priklausančiame Dra Abu El Nagos nekropoliui, taip pat yra piešinių ir hieroglifų, susijusių su „Mirusiųjų knyga“ – senoviniu egiptiečių tekstu.

Tai gali būti aukšto rango valdininko, vardu Djehuty, kapas. Tas žmogus tarnavo 18-osios dinastijos karalienei Hatshepsut – galingiausiai faraonei, kuri valdė 21 metus nuo 1479-ųjų iki 1458-ųjų prieš mūsų erą.

Maždaug 3,5 kv. m ploto ir 1,5 m aukščio laidojimo kamera yra viena pirmųjų, ištisai dekoruotų tos eros piešiniais, sakė jos atradėjas Jose Manuelis Galanas.

J.M.Galanas vadovauja grupei, kuri kelerius metus vykdė CSIC kasinėjimus Dra Abu El Nagos nekropolyje vakariniame Luksoro krante. Šį projektą nuo 2004 metų finansuoja fondas „Caja Madrid“.

2007 metais archeologai identifikavo mumiją, prieš maždaug šimtą metų rastą viename Luksoro Karalių slėnio kape, – jie nustatė, kad tai Hatshepsut, kuri po savo vyro, netikro brolio Tuthmosis II mirties pasiskelbė faraone. Ji taip pat garsėjo tuo, kad nešiojo netikrą barzdą ir rengėsi kaip vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius