-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalių pomėgių nuo draudikų slėpti neverta

Pusdienis paplūdimyje su mėgstama knyga rankose, pasivaikščiojimas po parką ar vakarienė jaukiame restorane – tokį ir panašų idealų laisvalaikį įsivaizduoja nebe visi lietuviai. Vis daugėja žmonių, norinčių išeiti iš komforto zonos ir patirti aštrių pojūčių – tą patvirtina ne tik draudikų turima nelaimingų atsitikimų statistika, bet ir vis dažniau pasitaikantys ekstremalų prašymai apdrausti. Norintys patirti ekstremalius pojūčius leisdamiesi parašiutu, važiuodami motociklu arba kopdami į kalnus susimąsto ir apie kitą pavojų pusę – savo saugumą ir būtinybę pasirūpinti savimi nesėkmės atveju.
Parasparnių varžybos
Parasparnių varžybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak „ERGO Insurance“ žalų administravimo direktoriaus Baltijos šalyse Audriaus Pilčico, dažnai nelaimingi atsitikimai įvyksta tiesiog aktyvaus laisvalaikio metu, bet patirtis rodo, jog kai kurie gyventojai sugeba adrenalino pasigaminti itin išradingai.

„Nors tokių pavyzdžių nėra daug, per metus pasitaiko bent keli atvejai, kai apsidraudę asmenys sunkiai arba mirtinai susižaloja užsiimdami itin ekstremalia veikla. Įsiminė įvykis, kai jaunuolis mirtinai susižalojo sklęsdamas parašiutu, tačiau tai darė ne įprastu būdu paplūdimyje, o tempiamas automobilio. Kitas skaudus incidentas nutiko lenktynių mieste metu – pavojingas ir nelegalus ralis baigėsi smegenų sutrenkimu ir kaulų lūžiais“, – pasakojo A. Pilčicas.

Pasak jo, rimtų susižalojimų pasitaiko ir iš pirmo žvilgsnio ne tokiose pavojingose situacijose: ausų traumos nardant su specialia įranga arba nelaimingai pasibaigęs skrydis parasparniu. Todėl klientui, kuris užsiima ekstremaliu sportu, gali būti pasiūlytos specialios draudimo sąlygos. Jos, pasak draudimo eksperto, priklauso nuo kliento ir draudiko tarpusavio susitarimo. 

„Jei asmuo nori apdrausti sveikatą ir gyvybę ir ekstremalių pramogų metu, konsultantą reikia informuoti apie savo išskirtinius pomėgius ir aptarti draudimo sąlygas. Jei pageidaujama, kad draudimas galiotų tik įprastomis sąlygomis, apie tokią veiklą pranešti nebūtina“, – teigia A. Pilčicas. Pasak jo, šiuo metu „ERGO Insurance“ Lietuvoje yra apdraudusi automobilių ir motociklų sporto, buriavimo, nardymo ir kitų didesnės rizikos pomėgių entuziastus.

Nutikus nelaimingam atsitikimui, jei klientas informavo apie savo pomėgius, o visa veikla buvo organizuojama nepažeidžiant Lietuvos įstatymų, draudimas įsipareigoja išmokėti draudimo išmoką, lygią draudimo sutartyje nurodytai draudimo sumos daliai, ir atlyginti konkrečias gydymo išlaidas, jeigu dėl jų apdraudimo buvo susitarta draudimo sutartimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius