Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Tarybos duomenimis, dešimtadalis išsivysčiusių šalių vaikų seksualiai išnaudojami

Europos Taryba (ET) pareiškė, kad išsivysčiusiose Vakarų šalyse, maždaug kas 10-as vaikas tampa seksualinės prievartos auka. Siekdama ieškoti būdų susidoroti su tokiais nusikaltimais, ET Kijeve gegužės 24 dieną rengia specializuotą konferenciją, praneša newsru.com. Šią informaciją patvirtino vienas organizacijos atstovų.
Šiuo metu uostamiestyje globojami 174 vaikai, kurių abu jų tėvai išvykę dirbti į užsienį.
Vakarų šalyse net 10 proc. vaikų patiria seksualinę prievartą, apie didžiąją daugumą šių nusikaltimų teisėsaugai nepranešama. / „15min“ nuotr.

Atstovo teigimu, remiantis turimais statistiniais duomenimis, išsivysčiusiose Vakarų šalyse, maždaug kas dešimtas vaikas ar jaunas žmogus tampa šiurkštaus seksualinio pobūdžio elgesio, pasireiškiančio vienokia ar kitokia forma – kraujomaiša, pornografija, prostitucija, prekyba žmonėmis ar priekabiavimu, auka.

ET atstovo teigimu, 70-80 proc. seksualinės prievartos atvejų auka savo skriaudiką pažįsta asmeniškai, o net apie 90 proc. tokių nusikaltimų nėra pranešama teisėsaugos institucijoms.

„Ieškodama būdų kovoti su šiais baisiais nusikaltimais ET surengs konferenciją Kijeve, nes būtent Ukraina šiuo metu pirmininkauja užsienio reikalų ministrų komitetui“, – patikslino ET atstovas. Jo teigimu, renginį remia ir kitų šalių vyriausybės bei kiti partneriai, nes kartu siekiama „nutraukti bet kokį smurtą prieš vaikus“.

Konferencijos dalyviai tarsis, kaip sugriežtinti vaikų apsaugos sistemos standartus, ketina aptarti specializuotos konsultavimo ir vaikų reabilitacijos sistemos visoje Europoje įkūrimą. Dar vienas svarbus dalykas, kurį ketinama aptarti, – kaip palengvinti prievartos aukų ir teisėsaugos pareigūnų bendravimą.

ET pareigūnas priminė, kad 2007 metais priimta vaikų apsaugos nuo seksualinio pobūdžio išnaudojimo Konvencija. Šiame dokumente pirmą kartą tokie nusikaltimai prieš vaikus, taip pat ir prievarta namuose ar įvykdyta artimų giminaičių, traktuojami kaip nusikalstama veika. Konvencija užpildo spragas europietiškoje teisinėje bazėje kovojant su panašiais nusikaltimais.

Ši konferencija Kijeve taps naujos socialinės ET programos, kurioje pabrėžiama kova su prievarta vaikų atžvilgiu, dalimi. Ši programa buvo pristatyta pernai lapkritį Romoje. Ji orientuota į tai, kad kuo didesnė visuomenės dalis suvoktų šios vaikus, jų tėvus, mokytojus liečiančios problemos mastą ir atsirastų būdų sustabdyti seksualinę prievartą bei pranešti apie įvykdytus nusikaltimus teisėsaugai. Pagrindinis kampanijos tikslas – paskatinti 2007 metų Konvenciją ratifikuoti visas ET šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius