Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinietės dėlionių kolekcija pateko į Guinnesso rekordų knygą

Nuo Monos Lizos iki Peliuko Mikio – viena filipinietė sudėjo daugiau kaip tūkstantį dėlionių, ir ketvirtadienį jos kolekcija buvo oficialiai paskelbta didžiausia pasaulyje.
Gina Gil Lacuna
Gina Gil Lacuna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Iš pradžių tai buvo tik hobis. Jis padeda man kovoti su stresu“, – sakė 61 metų svečių namų savininkė Gina Gil Lacuna, atsiimdama savo Guinnesso pasaulio rekordų knygos sertifikatą.

Tačiau laisvalaikio leidimo būdas, kuriuo moteris susižavėjo prieš 26 metus, vėliau virto apsėdimu. Iš viso ji surinko 1 028 skirtingas dėliones. Jos įrėmintos kabo ant dviejų aukštų svečių namų, kuriuose siūloma lova ir pusryčiai, sienų.

Dėlionėse vaizduojamos religinės figūros, gyvūnai ir peizažai, net – Filipinų prezidentas Benigno Aquino. Didžiausia dėlionė yra iš daugiau kaip 18 tūkst. elementų.

Jos svečių namai, esantys Tagatajaus kurorte netoli Filipinų sostinės, garsėja kaip „Dėlionių namai“.

„Ji – labai disciplinuota ponia. Kasdien po tris ar keturias valandas ji dėlioja dėliones“, – sakė Guinnesso rekordų knygos arbitrė Seyda Subasi Gemici, kuri pridūrė, kad visos dėlionės turi būti skirtingos, jose neturi trūkti nė vienos dalies.

G.G.Lacunos kolekcija pranoksta ankstesnį 238 dėlionių rekordą, kurį buvo pasiekusi viena brazilė, ir šiuo metu dėlioja dar 20 naujų dėlionių, kad išsaugotų savo titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius