Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Fizikas Šarūnas savo mylimosios rankos paprašė per FiDi šventę

Tai begalo graži istorija, kuri tiesiog negali likti nepapasakota. Ji bus apie piršlybas. Apie fiziko piršlybas. Todėl nenuostabu, kad šis žmogus pasirinko tai padaryti neįprastai ir įspūdingai. Vilniaus universiteto ketvirtakursis Šarūnas Ažna (Šernas) (23) pasipiršo savo mylimajai Eglei (23) pernai, po„FiDi 46“ Eisenos daugybės studentų akivaizdoje.
Piršlybų akimirka
Piršlybų akimirka / Laimos Budėnaitės nuotr.
Temos: 1 FiDi

FiDi – Fiziko diena – tai viena didžiausių ir gražiausių studentiškų švenčių, kiekvieną balandį drebinančių visą Vilnių. Tradicija tapęs renginys, šiais metais vyks jau 47-ąjį kartą. Ši diena skirta visiems besidomintiems mokslu ir fizika. Tai šventė, kurioje laukiamas kiekvienas iš Jūsų!

Bet dabar apie viską nuo pradžių. Šie jauni žmonės susipažino dar vienuoliktoje klasėje per fizikos olimpiadą. Nors mokykloje Eglei patiko ši sritis, ji visgi pasuko kitu keliu ir dabar jau penktus metus Vilniaus universitete studijuoja mediciną. Šarūnas sako, kad tuomet graži, protinga mergina iškart jam krito į akį. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Na, o tada prasidėjo du metus trukusi „kryptinga veikla“, kuri pasibaigė sužadėtuvių žiedu ant merginos piršto.

Reikėjo vogt Eglės žiedą, kad nustatyčiau jos piršto dydį, prisipažįsta fizikas.

Iš Tauragės į Vilnių studijuoti Taikomosios fizikos atvykęs jaunas vaikinas aktyviai įsitraukė į studentišką gyvenimą. Jau pirmaisiais metais Šarūnas daug prisidėjo prie „FiDi 44“ darbų, o panirus į šią veiklą sunku ją palikti – tai tampa gyvenimo dalimi. Kitąmet vaikinas tapo „FiDi 45 Argumentu“. Buvo atsakingas už visus teisinius šventės reikalus. Atlikus sunkų darbą ir giliai atsidusus po įspūdingos „FiDi 45“ šventės  „FiDistai“ patraukė į barą, kur ir generavo pirmąsias idėjas apie kitų metų renginį. Kaip tik čia pirmą kartą ir nuskambėjo mintis pasipiršti savo draugei per „FiDi 46 Eiseną”. Atėjus naujam semestrui, atėjo laikas ir rinkti naują organizacinį komitetą. Šarūnas turėjo labai pasistengti, kad būtent jis taptų pagrindinis „FiDi 46 Eisenos“ dalyvis. Šios pareigos leido sukurti pačią įspūdingiausią ir iškilmingiausią aplinką piršlyboms. „Tai svarbiausia FiDi dalis, tada Dinas Zauras važiuoja per miestą ir visi žino, kad FiDi jau vyksta“ – sako Šarūnas. Vaikinas prisipažįsta, kad tuo laikotarpiu nervų sugadino daugiausia. Negana to, kad Fiziko dienos organizaciniai reikalai slėgė pečius, prie to dar prisidėjo ir sužadėtuvės. Sunkiausias išbandymas – sužadėtuvių žiedo pirkimas. Iš tikrųjų, juk vaikinai nedaug nusimano apie jų dydį, o čia juk reikėjo to vienintelio, kurio nei pamatuosi, nei antrąkart nupirksi ar pakeisi. „Reikėjo vogt Eglės žiedą, kad nustatyčiau jos piršto dydį“ – prisipažįsta fizikas. Na, o kai pagrindinis sužadėtuvių akcentas jau buvo kišenėje, beliko tik užduoti svarbiausią klausimą. Pasibaigus eisenai Šarūnas praskyrė minią ir priklupo ant vieno kelio priešais savo išrinktąją. Tada jau viskas vyko savaime... Skamba lyg pasaka, kuri galėtų būti kiekvienos merginos svajonė, bet tai buvo skirta vienintelei Šarūno Eglei. Svarbiausia buvo išgirsti merginos teigiamą atsakymą, o jis, žinoma, toks ir buvo. Tikriausiai, jei vyras pasiryžta tokiam gyvenimo žingsniui, tai nujaučia savo antrosios pusės būsimą sprendimą.

Sužadėtuvės įvyko, dabar laukia vestuvės. Pora planuoja susituokti kitais metais, kai bus apgintas Šarūno fizikos bakalauras. Dabar vaikinas atlieka fizikos mokytojo praktiką Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje ir papildomai dirba inžinieriumi-tyrėju. Eglė tęsia medicinos studijas ir šoka Vilniaus universiteto kolektyve „Jaunimėlis“. Porai patinka kartu keliauti, abu juokauja, kad dar mėgsta ir valgyti. Turi daug svajonių, tačiau garsiai apie tai nekalba.

Taigi „FiDi 46“ suteikė galimybę Šarūnui nepamirštamai nustebinti savo merginą, o Eglei padovanojo būsimą vyrą. Kas žino, kuo nustebins „FiDi 47“ jau šių metų balandžio 11 dieną. Tegyvuoja meilė! Tegyvuoja FiDi!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius