-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Floridoje prognozuojamas sušalusių iguanų kritimas iš medžių

JAV Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) reguliariai perspėja žmones dėl tokių kritulių kaip lietus, sniegas ar kruša, bet antradienį, smarkiai krintant oro temperatūrai Floridos pietuose, perspėjo gyventojus dėl iš medžių kristi galinčių iguanų.
/ AFP/„Scanpix“ nuotr.

„To paprastai neprognozuojame, bet nenustebkite, jei šįvakar pamatysite iš medžių krintančias iguanas, nes žemiausia [oro temperatūra] gali nukristi iki 30–40 [Farenheito laipsnių] (-1,1–4,4 Celsijaus laipsnio). Brrrr!“ – tviteryje paskelbė NWS Majamio skyrius.

Žema oro temperatūra sustingdo iguanas, kurios Floridoje yra invaziniai ropliai, bet jos nebūtinai nugaišta. Tai reiškia, kad daugelis jų atsigaus trečiadienį oro temperatūrai vėl pakilus.

Patinai gali užaugti iki daugiau kaip 1,5 m ilgio ir sverti 9 kilogramus.

Iguanos nėra agresyvios ar pavojingos žmonėms, bet gadina pylimus, šaligatvius, medžių vainikus ir gali rausti ilgus tunelius. Patinai gali užaugti iki daugiau kaip 1,5 m ilgio ir sverti 9 kilogramus.

Iguanų patelės gali padėti beveik 80 kiaušinių per metus, o šiltas Pietų Floridos klimatas yra idealus šiems priešistorinės išvaizdos gyvūnams. Normalus iguanų arealas apima centrinę Ameriką, Pietų Amerikos atogrąžas ir kai kurias Karibų salas.

Iguanas Floridoje leidžiama laikyti kaip augintines, bet jų nesaugo įstatymai, išskyrus teisės aktą, draudžiantį žiaurų elgesį su gyvūnais. Pietų Floridoje iguanos gyvena nuo 7-o dešimtmečio, bet pastaraisiais metais jų labai padaugėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius