Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fukingo miestelis Austrijoje savo pavadinimo keisti neketina

Austrijoje esantis Fukingo (Fucking) miestelis, kurio pavadinimas atitinka plačiai naudojamą necenzūrinį anglų kalbos žodį, neketina atsisakyti savo vardo, kaip magnetas traukiančio turistus ir ženklų vagis, taip pat garsina jį internete.
Fukingo miestelis Austrijoje
Fukingo miestelis Austrijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Austrija

Tarsdorfo miesto, kuriam taip pat priklauso Fukingo miestelis, meras Franzas Meindlis, paneigė žiniasklaidos pranešimus, esą vietos žmonės ragina pervardyti savo gyvenvietę mažiau prieštaringu vardu – pavyzdžiui, Fugingu.

„Nežinau, iš kur tai pasirodė tarptautinėje žiniasklaidoje, – pastebimai suirzęs F.Meindlis trečiadienį sakė telefonu iš savo miesto Aukštutinėje Austrijoje netoli sienos su Vokietija. – Tai buvo apsvarstyta prieš kelerius metus, tačiau nieko iš to neišėjo. Dabar apie tai tikrai nediskutuojama.“

Kaip praneša žiniasklaida, miestelio, kurio vardas siejamas su XI šimtmetyje jame gyvenusiu Adalpertu von Vucckingenu, gyventojai pavargo nuo turistų, kurie vagia ženklus su gyvenvietės pavadinimu ir nepadoriai pozuoja nuotraukoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius