-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo šventė sugrįžta į Klaipėdos paplūdimį

Jeigu nėra šventės, nereikia jos laukti, reikia ją sukurti. Jeigu nėra futbolo, reikia patiems jį žaisti. Tokiu principu vadovaujasi tradicinio paplūdimio futbolo turnyro Klaipėdoje organizatoriai, šiais metais į uostamiestį futbolo mėgėjus jau kviečiantys 5-ąjį kartą.
Paplūdimio futbolo turnyras Klaipėdoje
Paplūdimio futbolo turnyras Klaipėdoje / Valdo Pryšmanto nuotr.
Temos: 2 Vasara Klaipėda

Nemaža Klaipėdos futbolo mėgėjų bendruomenė prieš kurį laiką vieningai kartojo, jog paplūdimio futbolas mieste yra užmirštas, nors jis žaidžiamas net tuose Lietuvos miestuose, kuriuose nėra paplūdimių. Tokios kalbos sklandė ne tik tarpusavyje, užuominos apie varžybų poreikį pasiekė ir už Klaipėdos sportą atsakingų valdininkų ausis.

Tačiau kalbos ir liko kalbomis. Iki 2011 metų vasaros. Kai kažkas nusprendė ne kalbėti, o veikti. Ir tai nebuvo Klaipėdos sporto politiką formuojantys asmenys, o eiliniai entuziastai. Paplūdimio futbolo turnyro dėl „Švyturio“ taurės „tėvu“ drąsiai galima krikštyti Nerijų Genupskį, sugebėjusį suburti bendraminčių komandą, kurios nariai prisidėjo kas kuo galėjo. Svarbiausia – darbu, kiekvienas įdėjo dalelę širdies, kiekvienas suprato, jog jeigu turnyro neorganizuos patys, tai niekas už juos ir nesuorganizuos. Parodė, jog noras yra viskas – jeigu yra jo, bus visko.

Valdo Pryšmanto nuotr./Paplūdimio futbolo turnyras Klaipėdoje
Valdo Pryšmanto nuotr./Paplūdimio futbolo turnyras Klaipėdoje

Priešingai, nei funkcionieriai, kurie į bet kurią idėją žiūri ne su entuziazmu, o iš karto pradeda ieškoti kliūčių. Arba pažada ir pažadus užmiršta – tokių atvejų turnyro istorijoje buvo.

Tuo tarpu entuziastai veikia ir šiemet liepos 18-ąją Klaipėdos neįgaliųjų paplūdimyje vyks jau 5-asis turnyras. Mažytis jubiliejus. Kas įvyko per penkerius metus? Svarbiausia – apie turnyrą po visą Lietuvą pasklido gandai. Geri gandai.

Jie ir yra didžiausias turnyro pranašumas. Atmosferą labiausiai vertina dalyviai, kuriuos jau galima skaičiuoti šimtais, futbolo mėgėjų į šį turnyrą jau susirenkia daugiau nei į šalies čempionato etapus. Susirenka iš visos Lietuvos, vieni kitų nematę, bet turnyro metu bendraujantys kaip seni draugai. Atvyksta su šeimomis, užmezga naujus kontaktus.

Žinoma, yra ir futbolas, yra ambicijos, emocijos – kaip sporte be jų? Vieni vadovaujasi olimpiniu principu, kiti kelia sau aukščiausius tikslus. Yra vertingi ir unikalūs apdovanojimai. Yra „trečiasis kėlinys“.

Taip kuriama Klaipėdos paplūdimio futbolo istorija.

Palūdimio futbolo turnyras dėl „Švyturio“ taurės
Data: 2015 m. liepos 18 d.
Vieta: Klaipėdos neįgaliųjų paplūdimys
Laikas: startuojame 10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius