Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gal norite išbandyti? 80-metei iš Bosnijos žmonės moka pinigus už akių išlaižymą

Jeigu pastaruoju metu jaučiatės prastai, bet nesuprantate, kas jums yra, galbūt atėjo metas vizitui pas senolę iš Bosnijos, kuri pagydys, išlaižydama jums akis vos už dešimt eurų.
Akių laižytoja iš Bosnijos nana Hava
Akių laižytoja iš Bosnijos nana Hava / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Daugeliui toks pasiūlymas pasirodys atgrasus ir sukels pasibjaurėjimą, tačiau 80 metų Hava Čebič iš Crnjevo kaimo Bosnijoje ir Hercegovinoje klientų stoka nesiskundžia.

Visų vadinama tiesiog nana Hava (nana – senelė serbų k.), kaip tvirtinama, tokiu neįprastu būdu pagydė apie 5 tūkst. žmonių. Nana Hava sako esanti vienintelis žmogus pasaulyje, mokantis gydyti liežuviu.

VIDEO: Nana Hava gydo liežuviu

Dažniausiai nana Hava liežuviu iš pacientų akių šalina metalo atplaišas, anglies kruopeles, medžio rakštis, stiklo duženas ir kitokius svetimkūnius, kurių pats žmogus nesugeba išsikrapštyti. Prieš procedūrą senolė savo burną sterilizuoja gurkšniu alkoholio.

„Išmokau to iš kitos moters, kurios vardas irgi buvo Hava, – savo H.Čebič. – Deja, savo žinių jau niekam neperleisiu, nes mano vaikai tuo bjaurisi.“

Nana Hava juokiasi, kad kaimo gyventojai pažadėjo jai po mirties išpjauti liežuvį, kad juo būtų galima ir toliau gydyti žmones.

Senolė tvirtina, kad jos pacientai – ne tik vietiniai. Pagalbos prašyti pas ją atvyksta net amerikiečiai ir rusai.

„Yra daugybė tokių, kuriems šiuolaikinė medicina nesugeba padėti. Jie atvyksta pas mane iš ligoninių su ištinusiomis akimis“, – sako nana Hava.

Nors už akių išlaižymo procedūrą senolė paprastai paprašo maždaug 10 eurų, tačiau bedarbiams ir nepasiturintiems ji paprastai padeda už dyką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius