Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Galiūnas Vidas Blekaitis: „Tokios idėjos ignoruoti nevalia“

Dėl įvairių labdaros akcijų Lietuvoje žinomas buvęs boksininkas Saulius Bagdonas rugsėjo mėnesį leisis į ypatingą misiją – „1000 km Širdies žygį“ aplink Lietuvą. Jo metu bus renkamos aukos sunkiai sergantiems vaikams reikalingai įrangai pirkti. Prie akcijos nusprendė prisidėti ir įvairių galiūnų turnyrų laimėtojas Vidas Blekaitis.
Vidas Blekaitis
Vidas Blekaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Idėja – puiki ir prasminga, norima padėti likimo nuskriaustiems vaikams. Gal tai palengvins bent kažkiek sunkią jų dalią, – sakė galiūnas. – Gavęs pasiūlymą prisidėti, nė kiek nedvejojau, tokios idėjos ignoruoti nevalia.“

V.Blekaičiui, kaip ir daugumai kitų žinomų žmonių, dalyvavimas labdaros akcijose nėra naujiena.

„Tenka dalyvauti gana dažnai. Dalyvauju įvairiose labdaros akcijose, ypač rengiamose likimo nuskriaustiems vaikams padedančių organizacijų. Pastarąjį kartą, kaip ir kasmet, dalyvavau vaikų sanatorijos „Pušyno kelias“ renginyje, – pasakojo stipruolis. – Džiugu, kad tokių akcijų vis daugėja, jų niekada nebus per daug. Nuo to visi bus tik geresni ir laimingesni.“

Žygio metu S.Bagdonas žygiuos per įvairius Lietuvos miestus, geografiškai išsidėsčiusius širdies forma. V.Blekaitis kol kas yra tik žygio ambasadorius, padedantis skleisti žinią apie kilnią misiją, tačiau žada, kad ir pats prisidės prie žygio.

„Jeigu tik būsiu Birštone, Lietuvoje, būtinai prisijungsiu, žygiuosiu, – užtikrino galiūnas. – Galiūnų sportas – ne tik maksimalios jėgos demonstravimas, yra ir nemažai bėgiojimo. O vaikščiojimas ne tik galiūmams, bet ir visiems kitiems, tik į naudą.“

Žygio rengėjai kviečia visus Lietuvos žmones prisijungti bent trumpam ir kartu su S.Bagdonu pagal galimybes atlikti kad ir keletą žingsnių ar pereiti visą savo miestą.

„1000 km Širdies žygio“ startas įvyks rugsėjo 10 dieną, 13 val. Vilniuje, prie Baltojo tilto. Kilnios misijos metu S.Bagdonas apeis 27 miestus ir finišuos taip pat Lietuvos sostinėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Bagdonas pasitiktas Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Bagdonas pasitiktas Kaune

Už žygio metu surinktą sumą bus perkama būtiniausia medicininė įranga. Pirmiausia – specialios gulimos funkcinės lovos su reguliuojama padėtimi. Tai yra viena svarbiausių komforto sąlygų sunkiai ir ilgai besigydantiems onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Tokios lovos slopina skausmą, ilgai gulint vienoje padėtyje padeda išvengti pragulų, diskomforto raumenims. Vienos gulimos funkcinės lovos kaina yra apie 4-5 tūkst. eurų.

Kasmet Lietuvoje vėžiu suserga apie 100 vaikų, iš jų apie 80 proc. pasveiksta. Vilniuje, Santariškėse ir Kauno klinikose vienu metu onkologines ligas gali gydytis apie 40-60 vaikų.

Visi geros valios žmonės prisidėti prie „1000 km Širdies žygio“ tikslo įgyvendinimo gali net nelaukdami jo pradžios. Jau dabar skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 galima paaukoti 3 eurus arba pervesti norimą sumą į žygį rengiančios „Mamų unijos“ sąskaitą „Danske banke“ (sąskaita LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“).

Per septynerius veiklos metus „Mamų unija“ onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms suteikė paramos už daugiau kaip 762 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje