-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galūnių neturintis prancūzas Philippe'as Croizonas plauks penkis žemynus skiriančiais vandenimis

Rankų ir kojų neturintis prancūzas, kuris išgarsėjo savo jėgomis perplaukęs Lamanšo sąsiaurį, ketina sau iškelti naują iššūkį: perplaukti penkių žemynų vandenimis, kuriuose apstu ryklių, nuodingų medūzų, šaltų kaip ledas srovių ir prekybos laivų.
Philippe'as Croizonas
Philippe'as Croizonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

43 metų Philippe'as Croizonas, kuris prieš 17 metų neteko visų galūnių dėl elektros smūgio, metus ruošėsi naujam žygiui – jis planuoja nuo gegužės iki rugpjūčio nuplaukti šimtus kilometrų vandenimis tarp penkių žemynų.

Ph.Croizoną lydės tolimojo plaukimo čempionas – 34 metų Arnaud Chassery.

Pirmajame etape jie abu plauks Ramiuoju vandenynu tarp Papua Naujojoje Gvinėjoje esančio atokaus žvejų kaimelio Vutungo iki kito pajūrio kaimo Indonezijoje.

Plaukikai šiame ruože gali susidurti su stipriomis srovėmis, knibždėte knibždančiais rykliais ir itin nuodingomis medūzomis, kurių įgėlimas gali nužudyti žmogų per 20 minučių, jeigu nesuteikiama pagalba.

Jeigu viskas vyks kaip planuota, Ph.Croizonas ir A.Chassery birželį plauks 25 kilometrus Akabos įlanka iš Jordanijos į Egipto pakrantę.

Liepą jiedu ketina perplaukti iš Afrikos į Europą per Gibraltaro sąsiaurį, kuris pasižymi itin judria laivyba.

Įspūdingiausias sumanymas paliekamas šio žygio pabaigai rugpjūtį: plaukikai mėgins įveikti Beringo sąsiaurį, skiriantį Aziją ir Ameriką. Ten jiems teks plaukti dešimtis kilometrų vandenyje, kurio temperatūra artima nuliui pagal Celsijų.

Gydytojai buvo priversti amputuoti Ph.Croizono galūnes, kai jis patyrė 20 tūkst. voltų iškrovą, mėgindamas išardyti televizijos anteną ant namo stogo.

Gydydamasis ligoninėje vyras pamatė televizijos dokumentinį filmą apie vieną žmogų, perplaukusį Lamanšo sąsiaurį ir panoro atkartoti jo žygį. Ph.Croizonas vandenyje iriasi specialiais protezais su plaukmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius