Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gazos Ruože vaikai pagerino aitvarų skraidinimo pasaulio rekordą

Gazos Ruože ketvirtadienį apie 15 tūkst. vaikų vienu metu skraidino aitvarus ir pasiekė naują pasaulio rekordą, tuo pakeldami nuotaiką palestiniečių anklave, labiau pratusiame prie skurdo ir konfliktų.
Leidžiami aitvarai Gazos Ruože
Leidžiami aitvarai Gazos Ruože / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugybė aitvarų pakilo į orą virš idiliško paplūdimio netoli didelės elektrinės, esančios kitapus sienos su Izraeliu, nors praeitą naktį čia buvo nuniokota jaunimo stovykla, įrengta Jungtinių Tautų (JT) humanitarinės pagalbos agentūros.

JT Paramos ir darbo agentūros (UNRWA) atstovas Chrisas Gunnessas ketvirtadienį sakė, jog oficialūs stebėtojai suskaičiavo bent 13 tūkst. skraidinamų aitvarų, bet galutinius duomenis planuojama paskelbti penktadienį.

„Vaikai šiandien pagerino rekordą – buvo nepaprastai gražu“, – sakė į Gazos Ruožą atvykusios stebėtojų grupės narė Julia Hurley.

Ankstesnis rekordas buvo pasiektas šių metų balandį Kinijos mieste Veifange, kuriame į orą vienu metu buvo pakelti 10 465 aitvarai, nurodo Guinnesso pasaulio rekordų knyga.

Vandalai nusiaubė Gazos Ruože esantį UNRWA jaunimo centrą likus kelioms valandoms iki aitvarų skraidinimo šventės pradžios, sakė agentūros atstovas ir įvykių liudininkai. Tačiau šis incidentas nesutrukdė vaikams skraidinti aitvarų, kurie išmargino giedrą Viduržemio pajūrio padangę.

UNRWA nurodė, jog dešimt žmonių, kurių tapatybės dar nenustatytos, padegė sceną „Vasaros žaidynių“ komplekse, sudegino JT vėliavą ir apgadino skelbimų lentą. Per šį incidentą žmonės nenukentėjo.

UNRWA rūpinasi palestiniečių pabėgėliais, kurie buvo priversti palikti savo namus per karus su Izraeliu. Gazos Ruože, kuriame gyvena apie 1,5 mln. žmonių, šie pabėgėliai sudaro apie pusę gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius