-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geležinis kablys“ virs Vilniaus riedlentininkų oaze

Ilgą laiką tušti buvę Vilniaus geležinkelininkų kultūros rūmai Kauno gatvėje, geriau žinomi kaip „Geležinis kablys“, netrukus taps jaunimo traukos centru. Iniciatyvūs vilniečiai sumanė čia įsteigti aktyvaus laisvalaikio centrą „K.A.B.L.Y.S“, kuriame pirmiausia atsiras riedlenčių parkas.
Vilius Alesius kartu su bendraminčiais tikisi, kad vietoj buvusių Geležinkelininkų kultūros rūmų įsikūręs „K.A.B.L.Y.S“ taps patraukliu laisvalaikio centru.
Vilius Alesius kartu su bendraminčiais tikisi, kad vietoj buvusių Geležinkelininkų kultūros rūmų įsikūręs „K.A.B.L.Y.S“ taps patraukliu laisvalaikio centru. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip „15min“ pasakojo vienas būsimo centro sumanytojų, muzikantas, grupės „Skamp“ narys Vilius Alesius, idėja įkurti jaunimo, gatvės kultūros centrą sklandė jau kurį laiką. „Mintį pasiūlė Giedrius Vaškelaitis, su kuriuo kartu jos ir ėmėmės. Jo sūnūs važinėja riedlentėmis ir užsiminė, kad Vilniuje trūksta uždaros erdvės, kur šio sporto mėgėjai, kai lauke dargana, galėtų važinėtis“, – pasakojo V.Alesius.

Jis prisipažino, jog kol kas viską tenka finansuoti iš asmeninių lėšų. „Esame parašę keletą projektų, bet kol kas jokių pinigų negavome, tad investuojame patys. Mielai bendradarbiautume su rėmėjais, juk tai – socialinis projektas. Daug pinigų iš to neuždirbsi. Tiesiog norime, kad tokia erdvė atsirastų“, – mintimis dalijosi muzikantas.

Šiuo metu legendiniame pastate verda darbai. „Čia daug darbo. Dabar įrengiame tik pagrindinę salę – riedlenčių parką, o po to atsiras ir kitos erdvės – poilsio zona, šokių, grafiti mokyklos“, – planais dalijosi V.Alesius. Anot jo, svarstoma ir apie fechtavimo būrelį, kavinę. Kaip pasakojo muzikantas, pamažu atsiranda įvairių iniciatyvų iš šalies, jau užmegzti kontaktai su riedlenčių parką turinčiais vokiečiais, kurie yra pasiruošę dalytis patirtimi.

Ieškojo vietos centre

V.Alesius teigė jau kurį laiką ieškojęs vietos būsimam laisvalaikio centrui. „Nebuvome iš karto nusitaikę į „Kablį“. Ieškojome, svarstėme. Tiesa, visos tinkamos, didelės patalpos dažniausiai buvo ne centre. Tada pagalvojome apie „Kablį“. Kadangi man yra tekę susipažinti su dabartine šio pastato savininke, paskambinau ir ji noriai sutiko mus įsileisti“, – džiaugėsi muzikantas.

Manau, kad jau antroje vasario mėnesio pusėje centrą turėtume atidaryti, - sakė V.Alesius.Paklaustas, ar „Kabliui“ reikia didelio remonto, jis sakė tikėjęsis prastesnio vaizdo. „Kai eidavau pro šalį, atrodė, kad viduje baisiau. Aišku, buvo daug šiukšlių, nereikalingų daiktų. Nuo tada, kai prasidėjo darbai, jau pildome dvidešimtą statybinių medžiagų konteinerį. Aišku, darbo yra – reikia sandarinti stogą, nes ten langai ir nišos atviros, kai kur nutrupėjęs tinkas. Tačiau nenorime daryti „euroremonto“, juk tai gatvės kultūros centras. Tokioje vietoje gali būti neformato“, – šypsojosi menininkas.

Anot jo, nekantriausiems laukti liko jau nedaug. „Jau esame įpusėję, riedlenčių parko rampos beveik visos sustatytos, reikia tik viską uždengti fanera, dalį grindų išbetonuoti. Manau, kad jau antroje vasario mėnesio pusėje centrą turėtume atidaryti“, – sakė V.Alesius, prisipažindamas, kad ir pačiam jam dar teks išmokti valdyti riedlentę. Šį naują užsiėmimą muzikantas teigė vertinantis kaip naują iššūkį.

V.Alesius teigė laukiantis aktyvių žmonių, norinčių prisidėti prie legendinio pastato atgaivinimo. Norintys prisidėti kviečiami siųsti laiškus viliusalesius@gmail.com. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius