Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ knygų leidėjams sumokės 125 mln. JAV dolerių

„Google“ knygų autoriams ir leidėjams sumokės 125 mln. JAV dolerių ir taip užbaigs prieš „Google knygų paieškos“ sistemą iškeltą bylą, pranešė „CNET News“.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo konflikto sprendimu autoriai ir leidėjai gaus kompensaciją už internetinę prieigą prie jų darbų. Autorių sąjungos vykdantysis direktorius Paulas Aikenas teigia, kad tai „didžiausias knygų sandėris visoje Jungtinių Valstijų leidybos istorijoje“.

Autorių sąjunga, atstovaujanti daugiau nei 8 tūkst. autorių, padavė „Google“ į teismą 2005 metų rugsėjį, tvirtindama, kad bendrovės veiksmai talpinant knygas į internetą, prilygo „masiniam“ autorinių teisių pažeidimui. Atskirą bylą „Google“ iškėlė dar penki stambūs leidėjai, atstovaujantys Amerikos leidėjų asociacijai.

Be 125 mln. JAV dolerių kompensacijos, „Google“ taip pat bus atsakingas už prieigos prie autorinės teisės ženklu pažymėtų darbų pardavimą. Didžioji dalis pelno iš šio susitarimo atiteks autoriams ir leidėjams.

Šiuo metu „Google knygos paieškos“ sistemos vartotojai internete gali peržiūrėti knygų ištraukas. Susitarimas, kurį šią savaitę pasiekė „Google“ ir knygų leidėjai įgalino interneto vartotojams teikti ištisus knygų puslapius. Žmonės galės peržiūrėti iki 20 proc. knygos ir vėliau ją užsisakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius