Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražuolėms gali būti sunkiau susirasti darbą, sako JAV tyrėjai

Darbo ieškančioms moterims neretai koją gali pakišti daili išvaizda, teigia amerikiečių tyrėjai, nustatę, kad tam tikrose srityse gražuolės turi kur kas mažiau galimybių įsidarbinti.
Moteris
Moteris / Photos.com

Tyrėjai nustatė, kad gražioms moterims sunku tikėtis įsidarbinti srityse, kurios tradiciškai laikomos vyriškomis, pavyzdžiui, statybų rangovėmis, kalėjimų sargybinėmis, automobilių pardavėjomis ar vilkikų vairuotojomis, rašoma studijoje, kuri paskelbta mokslo žurnale „Journal of Social Psychology“.

Kita vertus, dailios išvaizdos moterys įgyja pranašumą prieš mažiau patrauklias kalbant apie profesijas, kurios tradiciškai laikomos moteriškomis.

Tačiau atrodo, kad vyrams panašių kliūčių dėl grožio nekyla: patrauklios išvaizdos kandidatai visais atvejais bus pranašesni už prasčiau atrodančius, kad ir kokio darbo ieškotų – vyriško ar labiau įprasto moterims.

Tyrėjų grupė, vadovaujama Kolorade veikiančios Denverio verslo mokyklos vadybos profesorės Stefanie Johnson, paragino darbdavius stengtis, kad jų sprendimams priimant naujus darbuotojus neturėtų įtakos stereotipai, susiję su išvaizda. Mokslininkai ragina pirmiausia atsižvelgti į kandidatų profesinius gebėjimus.

Nors patrauklių moterų galimybės dirbti tam tikrą darbą gali būti mažesnės, grožis dažniausiai suteikia kitų pranašumų, sako S.Johnson.

Pasak jos, patrauklios išvaizdos žmonės paprastai daugiau uždirba; jų darbas geriau vertinamas; jiems paprasčiau įstoti į aukštąsias mokyklas, būti išrinktiems į visuomeninius postus ir netgi sulaukti palankaus teismo sprendimo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius