Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė baikerių kartu su žirgų mylėtojais rudenį pasitinka įspūdingu projektu

Rugsėjo pradžioje per Lietuvą motociklininkai važiuos šimtus kilometrų. Projekto metu surinktos lėšos, tikimasi, padės peržiemoti Žirgų globos asociacijos prieglau-dos augintiniams.
Naujų „Harley-Davidson“ motociklų bandomasis važiavimas
Motociklai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Įdomu tai, kad į projektą „Balnok plieninį žirgą — paremk žirgų prieglaudą“ kviečiami įsitraukti visi motociklų, žirgų mylėtojai ir savo aktyvumu nulemti kelionės trukmę bei maršrutą.

Aukos virs kilometrais

„Idėjos esmė – surinkti lėšų žirgų pašarams, kurie bus reikalingi 8 žirgų išlaikymui žiemos metu. Žirgų globos asociacijos puslapyje sukurtos paramos rinkimo platformos pagalba sieksime surinkti bent 1000 eurų žirgų pašarams. Visi šiame projekte surinkti pinigai virs kilometrais, kuriuos 3 baikerių bendruomenės atstovai, keliautojai turės įveikti aplankydami įvairias Lietuvos vietas, vienaip ar kitaip susijusias su žirgais.“, – sako projekto sumanytojas Remigijus Kaniava. Jis neabejojea, kad šis projektas gyvų ir plieninių žirgų gerbėjams padovanos daug gerų įspūdžių.

Į kelionę leisis grupė patyrusių baikerių, tarp kurių ir žinomas motociklininkų bendruomenės narys Aidas Bubinas. Jam arkliai nesvetimi nuo vaikystės. “Noriai dalyvauju įvairiuose projektuose. Šiuo atveju ypatingai smagu, nes pats vertinu gyvūnų draugiją, auginu šunį. Gerai suprantu, kad arkliams būtina žmonių pagalba — jie negali pasirūpinti savimi patys”, – mano A. Bubinas, vaiskytėje ne kartą ant arklio sėdėjęs, su juo dirbęs žemę.

Kelionės metu baikeriai išbandys ir jojimą tikrais žirgais, aplankys su žirgininkyste susisijusius Lietuvos objektus. Planuojama, kad pati kelionė baigsis Žirgų globos asociacijos (ŽGA) žirgų prieglaudoje, šiuo metu įsikūrusioje Darželių kaime, Marcinkonių raj. Čia keliautojus pasitiks 8 žirgai, kuriems yra renkama parama, skirta išlaikymui žiemos laikotarpiu ir ūmių situacijų sprendimui. Kelionės metu keliautojai dalinsis patirtais įspūdžiais ir su vietos moksleiviais. Pačią kelionę bus galima sekti socialiniuose tinkluose.

Vienintelė žirgų užuovėja Lietuvoje

Žirgų globos asociacija rūpinasi žirgais, kurie buvo paimti iš juos neprižiūrinčių žmonių. Dauguma jų sustiprėję iškeliauja pas naujus šeimininkus, kita dalis lieka prieglaudoje. Šią vasarą ŽGA prieglaudoje žirgais džiaugėsi ir žirgų priežiūros mokėsi vaikai — čia buvo surengta pirmoji, dviem etapais vykusi ir didelio dėmesio sulaukusi edukacinė vaikų stovykla.

Asociacijos savanoriai didelį dėmesį skiria ir žirgų priežiūros prevencijai. Kasmet rengiami tarptautiniai seminarai apie arklių ir žirgų priežiūrą, kuriuose arklių augintojai supažindinami su naujausiais pasaulyje pripažintais gyvūnų priežiūros standartais, raginami teoriją paversti praktika ir atsikratyti senų įsitikinimų, pavyzdžiui, arklių pančiojimo. Vienas pagrindinių ir aktualiausių šiuo metu ŽGA tikslų yra šviesti ir padėti arklių savininkams tinkamai prižiūrėti savo augintinių kanopas.

Nors apie tai mažai kalbama, arklių priežiūros problemų Lietuvoje yra nemažai, ypač provincijoje. Todėl ŽGA vadovė Rūta Matukonytė tikisi, kad šis projektas su baikerių bendruomenės pagalba padės ne tik surinkti reikiamą lėšų kiekį išlaikyti prieglaudą žiemos laikotarpiu, bet ir paskatins daugiau domėtis arklių gerove.

„Šio projekto idėja mums gimė natūraliai, nes su motociklininkais esame labai susiję: mūsų draugai yra tikri žirgai, o baikerių — plieniniai. Ir nors jie sunkiai vienas su kitu palyginami, tačiau pojūtis būnant jų draugijoje labai panašus — laisvė, jėga, greitis, švari galva“, – sako asociacijos lyderė. Pasak jos, šia simboline baikerių ir žirgų bendryste siekiama paskleisti žinią, kad vienais iš geriausių žmogaus pagalbininkų – žirgais – reikia rūpintis atsakingai, o šis rūpestis gali būti žaismingas, įdomus, įtraukiantis.

Planuojama kelionės data: rugsėjo 11 diena. Naujienas ir kelionės įspūdžius sekite Žirgų globos asociacijos socialinių tinklų paskyrose ir spaudoje.

Aukos ir kilometrai skaičiuojami čia: www.paramazirgams.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius