Gruzijoje pasirodė valgomi Michailo Saakašvilio kaklaraiščiai

Gruzijoje antradienį buvo pristatyti valgomi kaklaraiščiai, primenantys garsųjį kadrą, kai per Gruzijos ir Rusijos karą 2008 metais šalies prezidentas prieš kameras pradėjo kramtyti savo kaklo puošmeną.
Valgomi Michailo Saakašvilio kaklaraiščiai
Valgomi Michailo Saakašvilio kaklaraiščiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gruzijoje antradienį buvo pristatyti valgomi kaklaraiščiai, primenantys garsųjį kadrą, kai per Gruzijos ir Rusijos karą 2008 metais šalies prezidentas prieš kameras pradėjo kramtyti savo kaklo puošmeną.

Pačiame karo įkarštyje laukdamas televizinio interviu, bet nežinodamas, kad kamera jau įjungta, Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pradėjo nervingai kramtyti savo kaklaraištį. Šį įrašą netrukus pasigavo Rusijos žiniasklaida, siekdama parodyti Gruzijos vadovo emocinį nestabilumą.

Naujieji valgomieji kaklaraiščiai, gaminami iš džiovintos tradicinės gruzinų džiovintų slyvų tyrės, buvo pavadinti „Valgomais reformatorių kaklaraiščiais“, turint galvoje provakarietiškas M.Saakašvilio pažiūras.

Prekės pakuotė žada, kad kaklaraištis „kelia apetitą demokratijai ir laisvei“.

Valgomų kaklaraiščių idėja kilo dabar Gruzijoje gyvenančiam Rusijos opoziciniam žurnalistui ir M.Saakašvilio šalininkui Olegui Panfilovui.

„Tai tik juokas iš kvailos antigruziniškos propagandos Rusijos žiniasklaidoje“, – sakė O.Panfilovas pridurdamas, kad keli dėvimo užkandžio pavyzdžiai yra rezervuoti Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui ir ministrui pirmininkui Vladimirui Putinui.

Kaklaraištį M.Saakašvili viešai yra priminęs ir V.Putinas, kai 2009 metų lapkričio mėnesį ruošiantis Gruzijos vadovo susitikimui su  Ukrainos provakararietišku lyderiu Viktoru Juščenko Kijeve, jis perspėjo pastarąjį saugoti savo aksesuarą.

„Juščenko svečias prarys jo kaklaraištį“, – sakė V.Putinas per vieną spaudos konferenciją ir pasiūlė šį susitikimą pravesti be kaklaraiščių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius