Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojų ir būstų surašymą primins ir pašto ženklas

Kovo mėnesį prasidėsiantis visuotinis gyventojų ir būstų surašymas bus įamžintas ir pašto ženkle. Surašymui skirtas ženklas į apyvartą bus išleistas šeštadienį, vasario 26 dieną. Kartu su nauju pašto ženklu bus išleidžiami ir pirmos dienos vokas bei suvenyrinis lapas.
Pašto ženklas
Pašto ženklas / AB „Lietuvos pašto“ nuotr.

Naująjį pašto ženklą sukūrė dailininkė Julija Levickaitė. Jame pavaizduoti žmonių siluetai. Gyventojų ir būstų surašymui skirtas pašto ženklas bus išleistas 150 tūkst. tiražu. Jo nominalinė vertė – 1,35 Lt, tegiama pranešime spaudai.

Ženklo išleidimo dieną Vilniaus centriniame pašte proginiu pirmosios dienos datos spaudu bus antspauduojama šiuo pašto ženklu apmokama korespondencija.

Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo visuotinis gyventojų ir būstų surašymas vyko tik 2001 metais.
2011 m. kovo 1 dieną prasidėsiantis ir gegužės mėnesį pasibaigsiantis visuotinis gyventojų ir būstų surašymas pateiks tikslias Lietuvos gyventojų demografines ir kokybines charakteristikas. Šiemet surašymai vyks ne tik Lietuvoje, bet ir visose kitose Europos Sąjungos šalyse.

Kiekvienas metais Lietuvos paštas išleidžia daugiau nei 25 pašto ženklus, skirtus svarbioms istorinėms progoms, pasaulio įvykiams, Lietuvai svarbiems asmenims ir kultūriniams objektams paminėti ir pagerbti. Visuotiniam gyventojų ir būstų surašymui skirtas pašto ženklas – jau trečiasis, išleistas šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius