Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų teisių aktyvistai pavadino žąsiną Didžiosios Britanijos princo Charleso vardu

Žmogaus teisių aktyvistai paminėjo Didžiosios Britanijos princo Charleso gimtadienį, suteikdami jo vardą vienam žąsinui.
Didžiosios Britanijos princas Charlesas
Didžiosios Britanijos princas Charlesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Organizacijos „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (PETA) pagerbė sosto įpėdinį, kuriam trečiadienį sukanka 64 metai, pavadindami Princu Čarlzu žąsiną, neseniai išgelbėtą iš vieno paukštyno Prancūzijoje, specialiai auginančio žąsis kepenėlių paštetui (foie gras).

PETA giria būsimojo Britanijos karaliaus nusistatymą prieš šį prieštaringai vertinamą patiekalą, gaminamą iš ančių arba žąsų kepenėlių, prievarta maitinant paukščius, kad jie labiau nutuktų.

„Princas laikėsi pasigėrėtinos pozicijos prieš šį produktą – tokį šlykštų, kad jo gamyba uždrausta Jungtinėje Karalystėje.

Negalėjome sugalvoti geresnio pagarbos ženklo nei suteikti jo vardą vienai iš tų romių žąsų, išgelbėtų iš vienos foie gras fermos per mūsų tyrimą“, – pareiškė PETA vyriausioji programų vadovė Yvonne Taylor.

PETA vadovai taip pat yra pavadinę vieną žąsiną Seru Rodžeriu aktoriaus Rogerio Moore'o, vaidinusio filmuose slaptąjį agentą Džeimsą Bondą, garbei. Šis aktorius taip pat griežtai pasisako prieš žąsų kepenėlių pašteto gamybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius