Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hario Poterio pašto ženklai sukėlė JAV filatelininkų sujudimą

Nuostolių patirianti JAV pašto tarnyba (USPS) antradienį išleido Hario Poterio pašto ženklus, pradžiugindama berniuko burtininko gerbėjus, bet papiktindama kai kuriuos filatelininkus, kurie skundžiasi, kad jis nėra amerikietis.
Hario Poterio pašto ženklai
Hario Poterio pašto ženklai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

20-yje riboto leidimo pašto ženklų škotų rašytojos J.K.Rowling herojus pavaizduotas „su draugais, didvyriais, piktadariais ir būtybėmis, kurie sudaro jo pasaulį“, sakoma USPS pranešime.

Kolekcininkams skirti pašto ženklai buvo pristatyti pramogų parke „Wizarding World of Harry Potter“, kuris yra Floridos parko „Universal Orlando Resort“ dalis. Jie pardavinėjami internetu ir kai kuriuose pašto skyriuose.

20-yje riboto leidimo pašto ženklų škotų rašytojos J.K.Rowling herojus pavaizduotas „su draugais, didvyriais, piktadariais ir būtybėmis, kurie sudaro jo pasaulį“

„Didingi Hario Poterio pašto ženklai, nuo neįtikėtinų herojų ir magiškų būtybių iki mokyklinių išdaigų ir drąsių mūšių, įkvėps įvairiausio amžiaus gerbėjus“, – sakė USPS vadovas Mickey Barnettas.

Pajamos už šiuos ženklus gali tik šiek tiek padėti USPS, kuri praėjusią savaitę paskelbė, kad per praėjusius fiskalinius metus, kurie baigėsi rugsėjo 30 dieną, patyrė 5 mlrd. dolerių nuostolių. Tai buvo septinti metai iš eilės, kai pašto tarnyba patyrė nuostolių, nors jos pajamos ir didėjo.

„Žinau, kas bus Kalėdiniuose atvirukuose šiais metais!!“ – parašė vienas gerbėjas oficialiame Hario Poterio „Facebook“ puslapyje, kurį tvarko studija „Warner Brothers“, turinti autorines filmų teises ir bendradarbiavusi su USPS dėl šių pašto ženklų.

Tačiau kai kuriems filatelininkams toks pasirinkimas nepatiko.

„Haris Poteris nėra amerikietis. Tai užsienietiška ir tai taip begėdiškai komerciška“, – sakė Johnas Hotchneris, buvęs Amerikos filatelininkų draugijos prezidentas, kurį antradienį citavo „The Washington Post“.

„Prieiga turėtų būti tokia, kad pašto ženklai yra meno kūriniai ir istorijos dalelės, – tam pačiam laikraščiui sakė tinklaraštį apie filateliją rašantis Donas Schillingas. – Jie neturėtų būti sumenkinti iki naujausių susižavėjimų, bet ko, kas bus (gerai) parduodama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius