-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hinduistai ragina Ardant parodyti juostą apie romus popiežiui

Įtakingi hinduistai ragina prancūzų aktorę Fanny Ardant ilgiau likti Romoje, kur netrukus prasidės kino festivalis, ir parodyti savo juostą apie romų padėtį popiežiui.
Fanny Ardant
Fanny Ardant / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pajuokos“ žvaigždės dokumentinio filmo apie blogą elgesį su romais visoje Europoje „Chimeres Absentes“ premjera Romos kino festivalyje įvyks šio mėnesio pabaigoje, ir hinduistai viliasi, kad F.Ardant būdama Italijos sostinėje sieks popiežiaus Benedikto XVI audiencijos.

Įtakingas JAV hinduistų veikėjas Rajanas Zedas WENN sakė: „Prašome Fanny Ardant parodyti savo trumpą dramą „Chimeres Absentes“, rodomą ateinančiame Romos kino festivalyje, popiežiui Benediktui, kad jis sužinotų apie romų apartheidą, vykstantį tiesiog jo panosėje“.

F.Ardant filmas pasakoja apie romų mergaitę, kuri dėl savo keliaujančios šeimos skurdo mokykloje yra atstumiama.

R.Zedas, Pasaulinės hinduizmo draugijos prezidentas, pridūrė: „Galbūt pamatęs Ardant filmą, Jo Šventenybė popiežius Benediktas XVI atvirai priims romų reikalą ... Popiežius, būdamas pripažintas Dievo vietininkas žemėje, turėtų pasmerkti nuolatinį blogą elgimąsi su romais. Popiežius turėtų pripažinti ... romus Dievo vaikais, kurie nusipelnė tokio paties elgimosi kaip ir visi kiti žmonės – (būti laikomi) lygiais“.

Hinduistai yra ypač įsitraukę į blogo elgesio su romais išgyvendinimą, nes jų religiniai lyderiai mano, kad romai į Europą 11–ajame amžiuje atkeliavo iš Indijos.

F.Ardant nėra vienintelė įžymybė, prakalbusi apie tai, ką hinduistai vadina „romų genocidu“, – viešai šiuo klausimu taip pat yra kalbėjusios Madonna  ir Angelina Jolie.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius