-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo aukcione Monet akiniai parduoti už 50 tūkst. dolerių

Honkonge vykusiame aukcione už beveik 11 mln. dolerių parduota prancūzų dailininko Claude'o Monet asmeninių daiktų kolekcija, įskaitant jo akinius apskritais vieliniais rėmeliais, pranešė aukciono namų „Christie's“ atstovai.
JAV doleris
JAV doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Akiniai Menas

Subtilaus dizaino akiniai, pagaminti iš aukso spalvos metalo, sekmadienį atiteko neįvardytam azijiečiui pirkėjui, sumokėjusiam už juos 51 457 dolerius (per 43 tūkst. eurų). Tai gerokai viršijo pirminę šio daikto kainą; aukcionų namai akinius buvo įvertinę 1 000–1 500 dolerių (837–1 256 eurais).

Be kita ko, aukcione buvo siūloma ir kitų retų C.Monet priklausiusių daiktų: pieštuku pieštų eskizų, piešinių ir japoniškų medžio raižinių iš asmeninės dailininko kolekcijos.

Japonijos Meidži laikotarpiu XIX amžiuje sukurta, beveik 33 cm dydžio miegančios katės skulptūrėlė buvo parduota už 67 538 dolerius (beveik 56 600 eurų).

„Ši kolekcija leidžia intymiai pažvelgti į Monet, menininko ir kolekcininko, gyvenimą“, – sakė „Christie's“ impresionistinio ir moderniojo meno departamento bendrapirmininkis Adrienas Meyeris.

Brangiausi aukcione siūlyti daiktai buvo parduoti už daug didesnę kainą nei prognozuota.

Pajūrio skardį vaizduojantis C.Monet teptukui priklausantis paveikslas „Mažojo Dalio uolos“ (Falaises des Petites-Dalles) parduotas už 4,6 mln. (3,87 mln. eurų). Dar vienas peizažas – „Trys tuopos Živerni“ (Trois arbres a Giverny (Peupliers)) – nupirktas už 4 mln. dolerių (3,37 mln. eurų).

Šios kolekcijos, už kurią surinkta iš viso 10,99 mln. dolerių (9,25 mln. eurų), daugiau kaip 75 proc. daiktų išgraibstė pirkėjai iš Azijos. Honkongo aukcionų rinka garsėja karštligišku kainų kėlimu, ypač varžantis turtingiems kolekcininkams iš Kinijos.

C.Monet kūriniai aukcionuose yra pasiekę keletą pasaulio rekordų.

Paveikslas „Stirta“ (Meule), vienas iš keleto panašių šieno ir šiaudų kupetas vaizduojančių peizažų, pernai Niujorke buvo parduotas už 81,4 mln. dolerių. „Christie's“ tuo metu skelbė, kad tai didžiausia suma, kada nors sumokėta už šio prancūzų teptuko meistro paveikslą.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Claude Monet paveikslas aukcione Niujorke parduotas už 81,4 mln. dolerių
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Claude Monet paveikslas aukcione Niujorke parduotas už 81,4 mln. dolerių

Ankstesnis C.Monet rekordas buvo užregistruotas 2008 metų birželį, kai jo „Vandens lelijos“ (Nympheas) per „Christie's“ aukcioną Londone buvo parduotas už 80,4 mln. dolerių.

Vienas iš C.Monet ankstyvųjų darbų – jo paauglystėje pieštuku ant popieriaus nupieštas burvaltes vaizduojantis eskizas – sekmadienį Honkonge buvo parduotas už gana kuklią 136 685 dolerių (115,1 tūkst. dolerių) sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius