Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į gyvūnų rezervatą Vokietijoje planuojama perkelti vilko ir šuns hibridą – vilkę Luną

Į gyvūnų rezervatą Vokietijoje artimiausiu metu planuojama perkelti vilko ir šuns hibridą – vilkę Luną.
Vilkas
Vilkas / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Vilkas

Šiuo metu gyvūnas yra Kauno zoologijos sode, čia penktadienį jo aplankyti vyksta ir aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

„Vykstu į zoologijos sodą aplankyti Lunos, kur ji laikinai priglausta, jai suteikiama visokeriopa priežiūra. Tikėkimės, netrukus gyvūnui bus surasti nauji namai Vokietijoje“, – BNS atsiųstame komentare teigė K.Mažeika.

„Pernai buvo meškutė Vipas, dabar Luna – ir tai yra pavyzdžiai neatsakingo elgesio su laukiniais gyvūnais, tad kaip ministras jaučiu atsakomybę, kad būtų pasirūpinta jų gerove“, – teigė jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Į Kauno zoologijos sodą gyvūnas iš „Laukinės lesės“ prieglaudos buvo perkeltas šią savaitę baiminantis dėl gyvūno saugumo.

„Nenorime tokio atvejo, kaip Nikolajaus Zobovo meška Kvina dingo, pasakius, kad aplinkosaugininkai imasi tirti atvejį ir imsis veiksmų“, – BNS sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos politikos grupės specialistė Laura Janulaitienė.

Pasak jos, buvo klausiama Lietuvos mokslo institucijų, ar jos priglaustų vilkę Luną, tačiau tokia norinčiųjų neatsirado, taip pat vilkė negalėtų gyventi laisvėje, todėl ir nutarta gyvūnui ieškoti vietos užsienyje.

Aiškinasi, kaip gyvūnas buvo laikomas

Aplinkosaugininkai pranešimą apie neteisėtai Panevėžio rajone laikytą vilkę gavo pernai metų pabaigoje, jame buvo teigiama, kad gyvūnas prieglaudoje atsidūrė rugsėjį, tačiau tiksli data šiuo metu nėra aiški.

„Nesutampa faktai, nesutampa detalės, yra daug prieštaravimų (...) Mums įdomi visa eiga, nuo kada tas klausimas buvo žinomas, kaip vyko tarpininkavimas tarp šeimininkės ir globos organizacijų, dabar renkama visa informacija, kad susidėliotume teisingą vaizdą laike“, – tvirtino ministerijos atstovė.

Aplinkosaugininkų gautame pranešime buvo nurodyta, kad gyvūną laikęs asmuo planavo išvykti į užsienį dirbti, todėl rado gyvūnui prieglaudą, kuri sutiko jį priimti, tačiau vėliau gyvūną laikęs asmuo planų atsisakė ir šiuo metu Luną norėtų susigrąžinti.

Kilus abejonių, ar gyvūnas yra saugomos rūšies, Vytauto Didžiojo universitete buvo atliktas genetinis tyrimas, kurio metu nustatyta, kad vilkė Luna – pirmos kartos laukinio gyvūno hibridas, tai reiškia, kad vienas iš tėvų yra šuo, kitas – pilkasis vilkas.

„Hibridas prilyginamas laukinei rūšiai – pilkajam vilkui. Tai yra laukinis gyvūnas. Atsižvelgus į mokslinius straipsnius, patirtį ir visa kita, Lietuvoje ir kitose šalyse buvo priimtas draudimas, kad draudžiama asmenims, išskyrus mokslo institucijas, laikyti hibridus (...) Tai nėra augintinis, tai laukinis gyvūnas“, – sakė L.Janulaitienė.

Ji taip pat pridūrė, kad anksčiau vilkė Luna buvo laikoma voljere kaip naminis gyvūnas – šuo, kaip vilkė atsirado pas privatų asmenį, šiuo metu aiškinasi aplinkosaugininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius