Į Vilnių atvyksta Dalai Lamos Tibeto medicinos ir astrologijos instituto atstovas

2013 metų rugsėjį Vilniuje lankęsis Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama XIV išreiškė mintį, kad Vilniuje galėtų būti įsteigtas Tibeto medicinos ir kultūros centras, Lietuvos visuomenę supažindinsiąs su Tibeto kultūra, kuri yra daugiau nei tik budizmo religija.
Dalai Lama
Dalai Lama / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Analogiški centrai jau ne vieną dešimtmetį veikia JAV bei Indijoje.

Pirmasis „Jo Šventenybės Dalai Lamos Tibeto medicinos ir astrologijos institutas (Men-Tse-Khang)“ paties Dalai Lamos iniciatyva buvo įkurtas 1961 m. Dharamsaloje. Šio centro pagrindinė užduotis – puoselėti senąją Tibeto mediciną. Institute rengiami įvairūs mokymai, o šio instituto kolegijose pagal senąsias tibetiečių tradicijas išsimokslinimą gauną būsimieji gydytojai.

Gegužės 20-24 d. Vilniuje lankysis „Tibeto medicinos ir astrologijos instituto (Men-Tse-Khang)“ vieno iš departamentų direktoriaus pavaduotojas dr. Tsultrimas Kalsangas. Gydytojas yra vienas žymiausių mokslininkų angliakalbėms šalims pristatantis Tibeto mediciną bei šio instituto veiklą.

Dr. Tsultrimas Kalsangas – išeivis iš Tibeto, gimęs 1970 m. 1982 m. tėvai slapta jį išsiuntė studijuoti į Indiją, Dharamsalą, kur 1997 metais jis baigė Tibeto medicinos ir astrologijos kolegiją.

Vėliau dr. Tsultrim Kalsangas Vienos universitete studijavo vaistinius augalus ir jų naudojimą medicinoje. 1998 m. dirbo gydytoju rezidentu Tibeto medicinos ir astrologijos instituto klinikose Nepale bei Delyje.

Dr. Tsultrimas Kalsangas su paskaitomis lankėsi Austrijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Izraelyje, Taivane, Indijoje. Jis yra kelių knygų autorius, taip pat į anglų kalbą vertė Tibeto medicinos vadovėlius. Dr. Tsultrimas Kalsangas teikia ir individualias konsultacijas.

Vizito Vilniuje metu dr. Tsultrimas Kalsangas visuomenę supažindins su gilias tradicijas turinčia Tibeto medicina, teiks individualias konsultacijas, taip pat rūpinsis Tibeto medicinos ir kultūros centro Vilniuje steigimo reikalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius