Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškantiems naujų „brančo“ idėjų – vieta, kurią atradę nustebsite

Į Naujamiesčio loftų pašonėje esantį viešbučio „Corner“ restoraną „Element“ dažnai užklystu papietauti. Tai subtili, skandinavišku minimalizmu dvelkianti erdvė, kurioje gali ramiai susidėlioti darbų metu susikaupusias mintis. Galbūt todėl išgirdusi, jog „Element“ siūlo ir sekmadieninį brančą, kiek nustebau. Suabejojau, ar šiai vietai tiks tingus ir jaukiai neįpareigojantis amplua.
Sekmadienio brančas restorane „Element“
Sekmadienio brančas restorane „Element“ / Partnerio nuotr.

Klausimas intrigavo, todėl vieną sekmadienį kartu su drauge nusprendėme išmėginti „Element“ brančo meniu. Tiems, kas anglų kalbos skolinį „brančas“ girdi pirmąsyk, trumpai jo prasmę galiu nusakyti taip – tai vėlyvi pusryčiai arba ilgi pietūs.

Kapstant kiek giliau, arba kaip rašo „Wikipedia“, šnekamojoje kalboje šis terminas paplito XIX a. Anglijoje. Kiek vėliau, ketvirtojo XX a. pradžioje ėmė populiarėti JAV. Kiek laiko šis žodis gyvuoja Lietuvoje – atsakyti negaliu, tačiau pati apie „brančą“ sužinojau prieš keletą metų, kai ėmiau dažniau pietauti mieste.

Galbūt kol kas „brančo“ idėją Lietuvoe nėra giliai įleidusi šaknis, tačiau smagu, jog vis daugiau jaukių, kokybišką maistą gaminančių sostinės vietų gali pasiūlyti išskirtinį sekmadienio meniu. Antai britai turi šeimų mėgiamą Sunday Roast, o mums, rodos, kaip tik trūko tokios išskirtinės, draugus ir šeimas suburiančios popietės...

Vakar ir šiandien

Sekmadienio brančas „Element“ prasideda 12 val. ir trunka gan ilgai – iki 18 val. Todėl pataikyti į brančą gali net ir pelėdos, kurios pusryčiauja tuomet, kai visi kiti jau mąsto apie vakarienę.

Mes, to ryto vyturiai, kėlėmės anksti, todėl nekantriai laukėme pusryčių, ir į salę įžengėme, kai dar buvo tuščia. Prisiminiau tą vakarą, kai pirmą sykį lankiausi „Element“ restorane. Restoranas buvo tik atvėręs duris, mažai, kas žinojo, jog kampinio viešbučio viduje gali būti tokia vieta.

Kaip per šiuos metus kito mano požiūris į šią erdvę, pagalvojau. Restoranas susilaukė šiltų sostinės gurmanų atsiliepimų, jį atrado įvairius skonius vertinantys žmonės. Galbūt todėl, netrukus nė pusvalandžiui, čia jau ėmė rinktis vos antrojo (ar trečiojo) šio restorano brančo auditorija.

Žinau, kad jau turėčiau rašyti apie meniu. Bet prieš tai bent keletą sakinių norėčiau skirti pačiai restorano atmosferai.

Jeigu esate pietavę „Element“ dienos metu, nustebsite, kaip šis pasikeičia sekmadienio popietę. Čia rodomas kinas! Šį sykį tai buvo kultinė šeštojo dešimtmečio komedija su Marilyn Monroe – „Džiaze tik merginos“ (orig. Some Like It Hot).

Kai tik atėjome, fone grojo bliuzo atlikėjo R. L. Burnside programa, kurią programėlės „Shazam“ dėka išsisaugojau ją savo telefone. Jokių abejonių dėl šios vietos atmosferos nebeliko.

VIDEO: R L Burnside Bad Luck City

Ko tikėtis iš meniu?

Sekmadienio brančo meniu sudaro 3 skirtingi užkandžiai ir sriuba, pagrindinis patiekalas (galite rinktis iš 5-ių), 3 desertai ir 2 gėrimai. Meniu kiekvieną sykį yra iš dalies atnaujinamas, tad net ir pietaudami čia kiekvieną sekmadienį galėsite gauti kažko naujo.

Kad nereiktų nurašinėti viso to sekmadienio meniu, įkelsiu „Facebook“ įrašą, kuriuo buvo pasidalinta restorano paskyroje.

Restorano „Element“ sekmadienio meniu
Restorano „Element“ sekmadienio meniu

Taigi, užkandžius išbandėme visus, ir absoliučiu mūsų favoritu tapo salotos su ožkos sūriu ir burokėliais. Tiesa, ypač pamilome ir jų pomidorų sriubą su bazilikais.

Karštam patiekalui mano draugė pasirinko menkę su lęšiais, žiedinių kopūstų kremu ir čimi-čiuri padažu, o aš nusprendžiau patenkinti vegetarų smalsumą ir pasirinkau grybų polentą su pievagrybiais, ridikėliais ir keptais špinatais.

Partnerio nuotr./Sekmadienio brančas restorane „Element“
Partnerio nuotr./Sekmadienio brančas restorane „Element“

Nors patiekalai nėra įmantrūs, tačiau juose meistriškai dera parinkti ingredientai. Štai, kad ir paprastas, tačiau kartu ir pasakiškas buvo žiedinių kopūstų kremas, kurį iki šiol svajoju pasigaminti namuose.

Menkė, kurią valgė draugė, ir kurios ragavau ir aš, buvo paruošta puikiai. Tikrai. Grybų polenta (iš Italijos žinoma kaip rupių kukurūzų miltų košė) buvo gardi, tokia kokios ir tikėjausi. Nors po užkandžių bei pagrindinio patiekalo apie desertą buvo pagalvoti jau sunku, tačiau paragauti sugebėjau juos visus tris. Priešinausi ir nelygioje kovoje pralaimėjau panna cottai – mat nesusivaldžiau ir suvalgiau net dvi porcijas.

Žvelgiant bendrai į visų patiekalų kokybę, negaliu nieko pridurti, tik pakartoti vieno restorano apžvalgininko žodžius – „Element“ virtuvė pateikia jums gerai žinomų ir atrastų patiekalų standartus, išpildydama juos iki smulkmenų. Galbūt čia ir neatrasite kažko visiškai neregėto, tačiau užsisakydami gausite tai, ko tikitės.

Tie, kas nori sužinoti daugiau apie šią vietą – apsilankykite restorano „Facebook“ puslapyje.

Beje, brančo kaina asmeniui – 15 eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius